Medlemmar: 8782 st.

Eduardo nätade mot Wolves.

Två självmål sänkte Wolves

sön 8 nov 2009 kl 03:02

Arsenal utökade sin "unbeaten run" till 13 matcher i och med dagens seger, men det var efter två självmål som Arsenal vaknade.

1000 poäng blev 1003, Wenger får återvända till London som segrare - igen. Men under de första tjugo minutrarna såg det ut som att grabbarna i för kvällen blått inte riktigt hade vaknat. Wolves pressade högt, vann de flesta bollarna, och rullade bollen fint. Och kom tillslut till ett riktigt farligt läge som borde resulterat i 1-0, men bollen nickades över turligt nog.

Alex Song fick göra ett tidigt inhopp efter att Diaby fick en smäll på benet. Tre minuter efter kom första målet. Fabregas slog en fin hörna in i boxen. Till en början såg det ut som om Eduardo var den som fick sista touchen på bollen. Men repriserna visade klart och tydligt att det var Wolverhampton backen Ronald Zubar som med sitt lår stötte in bollen.

Bara sju minuter kom det andra målet. Återigen ett självmål, som egentligen borde tilldelas Eduardo i mina ögon. Arsenal bryter ett Wolvesanfall på egen planhalva. Fabregas slår en fin boll till Ramsey som sätter fart, ensam med Eduardo och Wolverhamptons Craddock slår han ut bollen till Eduardo. Kroat-brassen ser att keepern Hennessey står en bit ut och väljer att försöka lobba bollen. Avslutet träffar Craddock i huvet och styrs in, 2-0 och målet döms som självmål. Eduardo drog upp sin tröja och visade ett linne med en portugisisk text på. "Paz na Villa Kennedy JR" stod det, och för er som inte kan portugisiska så betyder det "Fred i Villa Kennedy JR". Med detta syftar Eduardo på det område han bodde på i Rio de Janeiro, Brasilien, som han växte upp i. Det var ett slum då, fattigdom och kriminalitet rådde, men efter att Kennedy (presidenten) startat ett återuppbyggnadsprogram för det området har det blivit bättre och bättre, och nu verkar det vara lugnt igen.

Åter till fotbollen då. Det såg ut som att det skulle sluta 2-0 i halvtid. Men då slog Fabregas till med ett utav säsongens snyggaste mål. Sagna slår in en boll i boxen mot Van Persie som lugnt och enkelt tar ner bollen och spelar direkt till en framrusande Fabreags som inte missar ett sådant läge. 3-0, och domare Steve Bennet blåser av.

Andra halvlek började som den första slutade, Arsenal pressade och Wolves fick inte låna bollen mycket. Och utdelningen kom. Tjugo minuter in i andra halvlek fick Arsenal en hörna efter att Arsjavin testat målvakten Hennesey. Fabregas klev ut och slog in bollen, Hennesey gick upp och boxade ut bollen. Men inte längre än att Arsjavin kunde ta ner den precis utanför straffområdet, ryssen placerade in bollen snyggt i målvaktens högra hörn.

Men Wolves fick ett tröstmål i slutet. Craddock vinner kampen i luften med Vermaelen på en hörna och nickar in bollen bakom Almunia.

Ramsey gjorde en bra insats idag, det syns dock att han är ung och har mycket att lära, men helt klart ett steg i rätt riktning. Fabregas är hetare än solen och gick med dagens mål upp på ledning i den totala interna skytteligan, med nio mål och tolv assist. Att Clichy blev skadad var mer positivt än negativt tycker jag. Gibbs får chansen att utvecklas ännu mer, och det kommer nog inte dröja allt för länge innan han tar över på vänsterbacken. Rosicky kom in och visade sitt spelsinne och fick ett bra läge, men kunde tyvärr inte hålla bollen nere och den gick över mål.

Arsenal - Wolverhampton: 4 - 1
Domare: Steve Bennet
Publiksiffra: 28.937

Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Vermaelen, Gibbs, Diaby (25), Fabregas, Ramsey, Arsjavin (74), Van Persie, Eduardo (71).
Avbytare: Mannone, Senderos, Rosicky (71), Nasri (74), Song Billong (25), Silvestre, Eboue