Medlemmar: 8706 st.

Arsenal åkte ur Ligacupen mot Manchester City.

Kidsen utslagna - då ilsknade Wenger

tor 3 dec 2009 kl 19:56

Då var det över för det här året. City blev ett för svårt hinder som Merida och co inte orkade ta sig över. Och Wenger visade sin ilska - genom att inte skaka hand med Hughes efter matchen.

Det räckte fram till kvartsfinalen, men inte längre för Carling Cup-laget. Men vad kan man egentligen förvänta sig när ett lag som till största del består av unga och oerfarna spelare ställs mot ett lag som byggts av ofantliga summor pengar. Men slutresultatet 3-0 kanske inte speglar matchen rättvist då Arsenal ändå krigade på bra, men det räckte inte hela vägen.

Arsenal stod upp bra i matchen. Försökte rulla boll och få igång passningsspelet. Men motståndet som de ställdes mot kanske inte är något de ställs mot varje dag. City var det lag som tog tag i händelsen direkt och styrde och ställde i den första kvarten - utan resultat. I den sjunde minuten testade Adebayor Fabianski men en låg nick efter en hörna, men polacken visade på fint målvaktsspel och var snabbt nere och plockade bollen. Vi fick vänta till den 22: minuten för den första målschansen för Arsenal. Wilshere sticker in bollen i boxen mot Vela, men med Lescott i hasorna lyckas Mexikanen inte med mer än ett skott strax över ribban.

Man City kändes farligare i sina anfall. Och i den 49:e minuten fick de utdelning i form av Tevez. Argentinaren stal bollen av Rosicky en bit utanför straffområdet och satte fart ner längs vänsterkanten. Tevez fick sedan utan högre press av Song och Eboue vandra längs straffområdets yttre kant tills han hittade ett skottläge och la in bollen ribba in bakom en chanslös Fabianski. Dåligt försvarsarbete av Song och Eboue, och 1-0 på på resultattavlan.

20 minuter senare var det dags igen. Wright-Phillips fick bollen på högerkanten där han terroriserat Traore hela kvällen, som ändå gjorde en hyfsad insats på sin kant. Men just i detta fall hade han inte så mycket att säga till om. Wright-Phillips visade på sin snabbhet och från straffområdshörnet drog han på ett skott rakt upp i Fabianskis bortre kryss. Som även såg chanslös ut på detta mål, som man kanske inte gör varje dag. Men den dagen man gör sådana mål är det alltid mot Arsenal, bollar trillar in ribba in, stolpe in eller bara stenhårt otagbart i krysset.

Arsenal såg slaget ut vid 2-0 målet. Wenger hade redan slängt in Sanchez Watt, avbytarbänkens mest offensiva karaktär, utan resultat. Kraften såg ut att ha runnit ur grabbarna, och de kom aldrig närmre än ett skott i ribban av Merida några minuter innan matchen blåstes av. Istället gjorde City 3-0 innan dess genom Vladimir Weiss.

Wenger såg frustrerad ut efter matchen - och stormade ut från City of Manchester Stadium utan att skaka Mark Hughes hand.
- Jag har inget att säga i den frågan. Jag får skaka hand med vilka jag vill, säger Wenger till Sky Sports.

Varför Wenger valde att inte skaka City-tränarens hand spekuleras det fritt om. Men Wenger blev upprörd på Hughes när han under matchens gång lämnade sitt tränar-område för att gå in i Wengers för att hämta bollen och kasta den till en Cityspelare. Enligt vissa källor ska Hughes under den vistelsen ha sagt någonting dumt till Wenger, och det skulle vara anledningen till att han struntade i att skaka hans hand. Eller så var det bara Wengers dåliga förlorarhuvud som visade sig när han stormade ut genom katakomberna i Eastlands.

Manchester City v Arsenal 3-0
1-0 Tevez, 2-0 Wright-Phillips 3-0 Vladimir Weiss

Arsenal: Lukasz Fabianski, Emmanuel Eboue, Alex Song, Mikael Silvestre, Armand Traore, Craig Eastmond, Fran Merida, Aaron Ramsey, Jack Wilshere (68), Tomas Rosicky, Carlos Vela
Avbytare: Vito Mannone, Kyle Bartley, Kerrea Gillbert, Francis Coquelin, Emmanuel Frimpong, Mark Randall, Sanchez Watt (68)