Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal

Kan Arsenal och Arsjavin vända på den negativa trenden?

Kan vi komma tillbaka?

sön 7 feb 2010 kl 10:19

Förra söndagen är historia. Nu gäller det för Arsenal att visa att man kan komma tillbaka.

Ja, vi behöver väl inte orda så mycket mer om det som har varit. Enligt uppgifter har ska Wenger ha varit skogstokig på träningen i måndags och gett spelarna en rejäl uppläxning då han liksom alla andra var enormt besviken efter förlusten. Om det hjälper eller inte återstår att se, men att mycket står på spel i den här matchen verkar alla vara överens om.

Undertecknad är dock inte helt säker på att matchen är fullt så avgörande som man kan tro vid en första anblick. En vinst skulle placera oss tre poäng bakom Chelsea och fyra bakom United, och ett kryss skulle således innebära fem respektive sex bakom. Omöjligt att ta in? Inte alls. Svårt, men inte omöjligt. Vi ska komma ihåg att Chelsea och United ska möta varandra en gång till, och båda lagen har dessutom ett i alla fall på papperet svårare
spelprogram än vad vi har.

Men kan vi slå Chelsea på Stamford Bridge då? Klart att vi kan, vi gjorde det ju förra säsongen. En stor skillnad då var emellertid att då hade vi van Persie och Chelsea saknade Drogba. I år är förutsättningarna de omvända, och som kanske bekant så har ju Drogba en ful ovana att göra mål mot just oss. Nyckeln till en vinst i dag lär således bli att spela ett avsevärt bättre försvarsspel än senast.

Själv skulle jag i dag gärna se en återgång till ett mer 4-4-2-liknande spel, med detta lag:

Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
Eboue-Song-Fabregas-Nasri
Bendtner-Arsjavin

Där Arsjavin ligger lite nedanför Bendtner för att kunna hitta lite mer yta att spela på. Frågan är dock om Bendtner efter sitt långa skadeuppehåll är redo att spela från start? Antagligen blir det en uppställning som ser likadan ut som den gjorde förra söndagen, och i så fall vill det till att Denilson hittar ut ur sin
djupa formsvacka.

Hur går det då? Det vete fanken. Vi är på intet sätt så chanslösa som diverse tyckare verkar anse, jag blir inte alls förvånad om vi åker hem med en pinne eller tre. Chelsea får bära favoritskapet, men mer än så är det inte.