Medlemmar: 8809 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal har tröttnat på att Barca vill köpa loss Cesc.

Arsenal redo att bekämpa Barcelona

tis 9 feb 2010 kl 17:25

Ingen här har missat den ständiga häxjakten på Fabregas. Nu är Arsenal beredda att ta i med hårdhandskarna för att stoppa den!

Hur många som läser detta har aldrig läst ett rykte om att Fabregas är på väg att värvas av Barcelona? Antagligen ingen. Under transferfönstret som förekommer under sommaren och vintern har Barcelona jagat Fabregas och ofta tagit till väldigt osportsliga metoder. Det har handlat om Barca-spelare som officiellt bett Fabregas att lämna Arsenal, presidenter som aktivt gått ut i media och lovat/bett att värva Fabregas samt katalansk media som dag in och dag ut skrivit att Fabregas är på väg eller redan värvats av de spanska giganterna.

Arsenals VD Ivan Gazidis har nu skrivit ett brev till Barcelona där han enligt vissa rapporter ber dem att sluta jaga Fabregas genom att ta till osportsliga metoder. Gazidis har sedan tidigare försökt att skapa en dialog med Barcelona, men misslyckats. Nu gör han alltså nya försök för att försöka stoppa häxjakten på Fabregas.

Cesc Fabregas - 22 år - har fortfarande fyra år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men nu sägs det att Arsenal är beredda att förbättra kontraktet. Enligt rapporter ska det förbättrade kontraktet innehålla en lön på £120 000 per vecka, vilket blir mer än €6 miljoner per säsong.

Vad man även vill göra är att man vill förlänga kontraktet med fem år, vilket skulle få Fabregas att stanna i Arsenal tills han är 31,5 år. Man är även beredd att lägga in en utköpsklausul vars pris skulle få alla storklubbar att lämna Fabregas i fred.

Spelare som har liknande utköpsklausuler är Zlatan Ibrahimovic som kostar 2,6 miljarder att köpa loss eller Cristiano Ronaldo som kostar hela €1 biljon att köpa loss. Det återstår att se om Arsenal fullföljer sina planer på att ge Fabregas ett bättre kontrakt.