Medlemmar: 8700 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Eastmond starta mot Fulham?

Sista matchen för säsongen

fre 7 maj 2010 kl 07:32

Striden om tredjeplatsen är inte avgjord. På söndag kommer Fulham till Emirates Stadium och vi måste ta minst en pinne.

Ja, ingen har väl kunnat undgå det totala ras som Arsenal har gjort under april månad. På de fyra senaste ligamatcherna har vi bara tagit en poäng och titelstriden har förvandlats till en kamp om att behålla tredjeplatsen. Förutsättningarna är de att vi har ett försprång på två poäng samt tio plusmål, vilket alltså betyder att såvida inte Tottenham besegrar Burnley på bortaplan med elva mål så tar vi tredjeplatsen om vi når sämst oavgjort mot Fulham.

Däremot är vi således rökta om vi förlorar och Tottenham vinner. Detta vore förstås inte bra, och detta inte främst för att det är just Tottenham som i så fall går förbi utan för att vi då tvingas kvala till Champions League i stället för att vara kvalificerade för gruppspelet.

Våra motståndare, Fulham, har gjort en bra säsong. Ligaplaceringen, för närvarande tolva, är kanske inte så imponerande men de var länge med och slogs om platser högre upp i tabellen. Mot slutet tappade de farten, men detta hade också mycket att göra med deras fina insats i Europa League där de har tagit sig ända till final. Den tidigare HBK- och MFF-tränaren Roy Hogdson som är manager för laget har tack vare detta sent omsider börjat få uppskattning även i England, och han har även fått epitetet "the nicest man in football".

Kanske kan deras finalplats vara till Arsenals fördel, då de förhoppningsvis har fokus på den matchen och kanske inte heller spelar alla av sina bästa spelare, och Fulham försökte också att få den här matchen tidigarelagd till lördagen för att få mer tid att förbereda sig inför finalen som spelas på onsdag. Vi kommer hur som helst att behöva all hjälp vi kan få då skadelistan fortfarande är närmast skrattretande lång; vi kommer att ha samma trupp som mot Blackburn med undantaget att Gaël Clichy kanske, kanske kan vara tillbaka.

Oavsett vilket så är detta en match som helt enkelt inte får förloras, för jag kan inte på något sätt se hur det redan nedflyttningsklara Burnley skulle kunna hjälpa oss. Det är nu helt enkelt upp till Arsenal själva - vill ni att säsongen ska kommas ihåg som en där vi gjorde en del framsteg och länge var med i titelstriden eller som en säsong där allt som gjorts under åtta månader kastades bort helt i onödan?

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 16.00
Tävling:
Premier League.
TV-sänding:
osäkert i skrivande stund

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Vermaelen, Gallas, Song, Fabregas, Ramsey, Bendtner, Rosicky, Denilson och Almunia är alla borta från spel. Gaël Clichy kan eventuellt vara tillbaka, meddelade Arsene Wenger under torsdagen. Detta betyder alltså att truppen kommer att vara densamma som i måndags, och vi får alltså se ungtuppar som Craig Eastmond och Conor Henderson på avbytarbänken - eller kanske rent av från start i Eastmonds fall.

FULHAM: Jag har tyvärr inte kunnat hitta några säkra uppgifter än så länge, men sedan tidigare är det känt att Bobby Zamora och Damien Duff har haft vissa skadeproblem på senare tid och Zamora tvingades kliva av semifinalen mot Hamburg för en vecka sedan medan Duff klev av i halvtid i onsdagens förlustmatch mot Stoke på Craven Cottage.

STATISTIK

Arsenal och Fulham har för det mesta bjudit på ganska målsnåla tillställningar när vi har mötts. I höstas vann vi med 1-0, och förra säsongens möten slutade 0-0 på Emirates och 1-0 till Fulham på Craven Cottage. Säsongen innan dess vann vi med 3-0 borta och 2-1 hemma.

Fulham har bara en bortaseger på hela säsongen och utöver det sju kryss. Det gör att de är seriens femte sämsta bortalag.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Bacary Sagna, Sol Campbell, Mikael Silvestre, Armand Traore
Mittfält: Samir Nasri, Abou Diaby, Emmanuel Eboue
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Andrej Arsjavin

FULHAM
Uppgifter saknas än så länge