Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ian Holloway tog Blackpool till Premier League via kvalspel.

PL Preview: Blackpool

tis 3 aug 2010 kl 22:46

Blackpool är nykomlingar i Premier League och spelar därmed i den högsta divisionen för första gången på närmare 40 år.

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: Bloomfield Road, Blackpool
Publikkapacitet: 12.555
Manager: Ian Holloway (England)
Ägare: Owen Oyston (England) och Valeri Belokon (Lettland)
Förra årets placering: Nykomling, slutade sexa i Championship och kvalade sig upp

SPELARTRUPP (per den 2/8 enligt Blackpools hemsida)

Målvakter: Paul Rachubka, Matthew Gilks, Mark Halsted

Försvarare: Danny Coid, Stephen Crainey, Neal Eardley, Rob Edwards, Ian Evatt, Alex Baptiste

Mittfältare: Keith Southern, David Vaughan, Charlie Adam, Stephen Husband

Anfallare: Gary Taylor-Fletcher, Jason Euell, Billy Clark, Brett Ormerod

ARSENAL.SE TIPPAR

Per Holmqvist:
Det enda spännande blir att gissa hur länge Ian Halloway har kvar sitt jobb, för trots bedriften att föra upp laget till PL har deras trupp avsaknad av stjärnor och tunnare än en "rögad ål". Har Ian lite medgång så kan dom få nykomlingsbonusen att andra lag inte tar dom på allvar i början och därmed plocka några poäng. Men det blir ett ettårigt besök i PL och garanterat nedflyttning. Får vi en ny alltime jumbo poängmässigt?

Lars Lundstedt:
Här är det bara att erkänna att man inte har speciellt mycket koll alls, men det krävs inte särskilt mycket för att lista ut att allt annat än att de slutar dundersist är en jätteskräll. De har som synes i faktasammanställningen just nu bara 17 spelare i truppen vilket ju inte ens räcker till att ha en full matchtrupp med elva startande och sju avbytare. Allt annat än sex poäng för Arsenal mot detta lag är underkänt.

Patrik Larsson:
Att som sjätte och sista lag få kvala sig till Premier League är inget annat än en fantastisk bedrift, men sejouren blir knappast annat än ettårig. Truppen är alldeles för tunn, den har heller ingen spets i form av några stjärnor. Ian Holloway har verkligen gjort det mesta av knappt någonting, men här tar det stopp. Det skulle inte förvåna mig ifall Blackpool tar färre än 20 poäng. De har dessutom en arena som knappt håller allsvensk klass.

Magnus Ahldén:
Nykomlingar brukar få svårt och Blackpool sägs vara på väg att värva Francis Jeffers. Det är som en träff med liemannen; det kan vara skitkul och mysigt, men det slutar ändå illa. Av de tre nykomlingarna vill man reflexmässigt säga att det minst namnkunniga gänget åker ur, men i år är det verkligen ingen vild chansning. De kommer att sprattla i början, men slutar obönhörligt bland de två sista. Truppen ser liten ut utan alltför många namnkunniga spelare och det räcker inte. Ian Holloway blir förste tränare ut också.