Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur ska Fulham klara sig utan Roy?

PL Preview: Fulham

tor 5 aug 2010 kl 23:50

Finalplatsen i Europa League var kulmen på en fin säsong för Fulham, men hur går det utan Roy Hodgson?

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: Craven Cottage, London
Publikkapacitet: 26 500
Manager:
Mark Hughes
Ägare: Mohammad Al-Fayed (Egypten)
Förra årets placering: 12
Arsenals resultat förra säsongen: Seger med 1-0 borta efter en heroisk insats av Vito Mannone och säker vinst med 4-0 hemma.

SPELARTRUPP

(per den 3/8 enligt Fulhams hemsida)

Målvakter: Mark Schwarzer, David Stockdale, Pascal Zuberbühler

Försvarare: Stephen Kelly, Paul Konchesky, John Paintsil, Brede Hangeland, Chris Baird, Aaron Hughes, Fredrik Stoor, Philippe Senderos

Mittfältare: Zoltan Gera, Danny Murphy, Damien Duff, Björn Helge Riise, Dickson Etuhu, Clint Dempsey, Robert Milsom, Jonathan Greening, Simon Davies, Kagisho Dikgacoi

Anfallare: Andy Johnson, Diomansy Kamara, Eddie Johnson, Bobby Zamora, David Elm

ARSENAL.SE TIPPAR

Magnus Ahldén:
Kan Fulham utan Roy Hodgson överträffa sig själv? Finalplatsen i Europa League var det största som hänt i klubbens historia och nu är mannen bakom det miraklet borta. Det finns risk för att laget inte har förmågan att spela lika bra under en ny tränare kanske oavsett vem det blir och då ligger Fulham helt plötsligt illa till. Man har värvat Senderos från Arsenal för att ersätta Smalling som gick till Man U. Vi vet vad Senderos kan och det ger inte Fulham någon större tillfredsställelse. Det här blir ett svårt år på undre halvan, kanske till och med sista sex.

Pelle Holmqvist:
Fulham är verkligen svårtolkade. Saknaden av förre MFF-tränaren Hodgson kommer vara märkbar. Att dom dessutom bytt till sig vår Senderos mot Smalling som gick till United säger väl allt? Baksmällan från fjolårets finalplats i EL kommer förstöra mycket. Dom klarar inte av att upprepa fjolårets 12:e plats, det bli plats 15-20.

Patrik Larsson:
Fulham kan i princip sluta vart som helst utom att vinna eller åka ur PL, så svårtippade är de. Utan riktig manager, baksmälla från finalförlusten i förra säsongens Europa League. Laget är på papperet ett bra lag, men frågan är ifall mark Hughes kan få Fulham att prestera i ligan som de presterade för två år sedan. Det kan gå hur som helst, men de vinner inte eller åker ur.

Lars Lundstedt:
Det kan aldrig vara bra att sakna en riktig manager bara några få veckor innan säsongsstarten. Förlusten av Roy Hodgson till Liverpool kan visa sig kännbar, tror jag. Har värvat Senderos från Arsenal, vi får se om hans karriär kan ta fart igen. De har också en relativt tunn trupp och jag tror att de får mycket, mycket svårt att ta sig upp på den övre halvan av tabellen. Tvärtom finns risken att det kommer en reaktion på förra säsongens lyckade Europa League-äventyr i kombination med turbulensen kring managerpositionen och med en dålig start kan det bli fråga om riktigt låga placeringar för Fulham även om de inte ska behöva riskera att åka ur.