Medlemmar: 8836 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Charles N'Zogbia är Wigans kanske bästa spelare.

PL Preview: Wigan Athletic

ons 11 aug 2010 kl 00:00

Wigan har trots ständiga tips om motsatsen hängt sig kvar i högsta ligan under flera säsonger. Vad kan de prestera denna säsong?

FAKTA OM KLUBBEN

Arena: DW Stadium, Wigan
Publikkapacitet: 25 138
Manager: Roberto Martinez (Spanien)
Ägare: Dave Whelan (England)
Förra årets placering: 16
Arsenals resultat förra säsongen: 4-0 hemma och 2-3 borta

SPELARTRUPP (per den 10/8)

Målvakter: Chris Kirkland, GK Mike Pollitt, GK Lee Nicholls, GK Ali Al Habsi

Försvarare: Steve Gohouri, Gary Caldwell, Emmerson Boyce, Maynor Figueroa, Antolín Alcaraz, Ronnie Stam

Mittfältare: Hendry Thomas, Ben Watson, Charles N'Zogbia, Jordi Gómez, Daniël de Ridder, James McCarthy, Mohamed Diamé, Jon Routledge, Jordan Mustoe, Joe Holt, James McArthur

Anfallare: Jason Scotland, Victor Moses, Hugo Rodallega, Callum McManaman, Mauro Boselli

ARSENAL.SE TIPPAR

Per Holmqvist:
Wigan försöker spela lite som Arsenal, men har inte spelarmaterial till det och släpper till på tok för mycket bakåt, vilket 79 insläppta mål vittnar om. Nu har ju Martinez dessutom tappat två backar i Melchiot och Bramble men bara ersatt med Alcaraz som jag inte har mycket koll på måste jag erkänna. Det känns iaf inte som att försvaret förstärkts sen förra säsongen, men kan N'Zogbia och Rodallega göra bra ifrån sig o undvika skador kan dom nog klara sig i nedre tredjedelen utan att trilla ur. Men skador drabbas alla av, så jag tror det blir respass för Wigan i år.

Lars Lundstedt:
Wigan känns som ett ganska osäkert kort för mig. Roberto Martinez har velat införa ett spel med mer bollinnehav och det tar ett tag att få in och Wigan var förra säsongen följaktligen också ett lag som pendlade enormt mellan topp och botten. Jag tror, eftersom jag nu ändå skriver detta för att försöka ge mig på något slags profetia, att de kommer att slipa bort de värsta dalarna till vintern och de bör därmed kunna hänga kvar i Premier League utan större problem. Att bättra på sextondeplatsen är inte alls orimligt, snarare troligt som jag ser det - men jag garderar mig med att säga att om de inte kan få bort formsvackorna så kan det lika gärna handla om att slåss för överlevnad.

Patrik Larsson:
Det här är ett lag som försöker, men inte riktigt kan. Martinez taktik bygger på ett kortpassningsspel som förvisso ser fint ut men då laget inte har de kvaliteter som behövs blir resultaten lidande vilket avspeglar sig i tabellen. Jag tycker Martinez gör så gott han kan med materialet han har, men frågan är ifall inte truppen är bättre lämpad att spela som till exempel Stoke, Bolton eller Blackburn gör? De klarar sig kvar i PL dock, det är jag övertygad om.

Magnus Ahldén:
Wigan lyckades klara sig undan nedflyttning ifjol med en hårsmån. Laget har två profiler i N´Zogbia och Rodallega, men släppte in ohyggliga 79 mål förra säsongen. Rättar man inte upp på det så åker man ur. De kan förstås göra ännu en Houdini och klara sig kvar, men lyfter sig knappast över plats 15.