Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gibbs är sugen på att konkurrera ut Clichy.

Gibbs redo att utmana Clichy

mån 13 sep 2010 kl 19:12

Kieran Gibbs spelade hela matchen mot Bolton i helgen och säger nu att han är redo att tampas med Gael Clichy om förstavalet på vänsterbacken.

Mot Bolton fick Kieran Gibbs, ynglingen som missade stora delar av förra säsongen efter en vårdslös tackling i Champions League, spela hela matchen på vänsterbacksplatsen och de flesta håller nog med om att Gibbs inte gjorde bort sig på något sätt.

Vänsterbacken säger nu att han är redo att utmana förstavalet under 5 säsonger, Gael Clichy, om platsen som ordinarie vänsterback. Gibbs sa efter matchen mot Bolton: "Det är svårt att spela med samma spelare hela tiden då spelarna blir trötta och det är då många skador uppkommer." Utöver minskad skaderisk genom rotation i laget säger Kieran att "konkurrensen är inte bra bara för Clichy och mig själv, det är bra för klubben då vi båda kommer göra vårt yttersta för att hjälpa Arsenal vinna något den här säsongen."

Han avslutar med att säga att Arsenal visat karaktär under säsongens första matcher och hoppas att de kan bygga vidare på det.