Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger hade ett och annat att säga om Phil Dowd.

Wenger straffas för protesterna

mån 20 sep 2010 kl 18:36

Lördagens domarinsats gjorde Arsene Wenger upprörd, och nu kommer efterräkningarna i form av en böteslapp från FA och avstängning.

Arsene Wenger var synbart upprörd över Phil Dowds insats som domare i matchen mot Sunderland och kunde flera gånger tydligt ses applådera sarkastiskt åt domaren och även vid ett tillfälle ösa ovett över den stackars fjärdedomare som tvingades stå till svars för något han var helt oskyldig till. Det engelska fotbollsförbundet har nu formellt anklagat Wenger för att ha brutit mot uppförandereglerna för managers, och detta kommer att leda till böter och avstängning.

Arsene kan välja att ta ett standardstraff på £8.000 i böter och en matchs avstängning, eller så kan han välja att svara på anklagelsen och har i så fall fram till på torsdag på sig att skriva ett svar. I så fall kommer det hela att avgöras av en kommission. Rent formellt kan detta leda till att Wenger frias, men att det sker är mycket ovanligt - har FA bestämt sig så har de bestämt sig. Vi får alltså räkna med att Wenger blir avstängd minst en match inom en snar framtid.