Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal bygga vidare på Ligacupvinsten på White Hart Lane?

Inför: Arsenal - West Bromwich

tor 23 sep 2010 kl 14:27

Efter poängtappet mot Sunderland gäller det nu att blicka framåt mot nya motstånd och nya poäng. Imorgon är det bara tre poäng som gäller när West Bromwich gästar Emirates Stadium.

Det var en underbar kväll i onsdags när Arsenal såg till att krossa Tottenham på deras egen hemmaplan. Men nu gäller det att glömma den härliga vinsten och ta upp kampen om en förstaplats i ligan. Chelsea har redan ryckt ifrån och ligger fyra poäng före såväl Arsenal som Manchester United.

Förutom en total mangling i första omgången (Chelsea vann med 6-0 på Stamford Bridge) har West Bromwich börjat ligan över förväntan. Man har sju poäng på fem matcher och man har dessutom vunnit både första och andra omgången i Carling Cup (2-0 mot Leyton Orient & 2-1 mot Manchester City). Dessutom vann man derbyt mot Birmingham med 3-1 förra veckan. West Bromwich Albion - eller WBA som de kallas - är således både taggade och i form när de imorgon skall möta Arsenal på Emirates.

För våra kanonjärer gäller det precis som vanligt att inte underskatta motståndet och sätta en stor press direkt från början. Ett tidigt ledningsmål skulle göra laget gott på alla möjliga sätt och vis. Dock får man komma ihåg att Arsenal precis som vanligt är extremt - extremt extremt extremt - skadedrabbat. Den här bilden känner ni nog alla igen från förra året, trots att den är från i år. Trots att vi bara är i september månad har vi redan nio skador, flera av
dem på spelare som vanligtvis startar vecka in och vecka ut.

Nu gäller det dock att glömma resultatet mot Sunderland, glömma alla skador och glömma det tuffa schema som står framför oss. Vinst är det enda som gäller och det enda som accepteras imorgon eftermiddag.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 16.00 Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.20 X) 6.00 2) 14.00
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har hela nio(!) man på skadelistan så här tidigt in i säsongen. Långtidsskadade Aaron Ramsey finns fortfarande med på skadelistan och det gör även Emmanuel Frimpong. Utöver det har vi skador på RvP (3 veckor), Theo Walcott (3 veckor), Nicklas Bendtner (2-3 veckor), Kieran Gibbs (återkomstdatum okänt) och Cesc Fabregas (2 veckor). Även Vermaelen kommer att missa matchen. Dessutom är Diaby, Rosicky, Eboue och Denilson tveksamma till spel. Allt som allo blir det 12 skador. Inte så roligt.

WEST BROMWICH: Marek Cech (försvarare), Ishamel Miller (anfallare) och Joe Mattock (försvarare) är alla skadade och missar matchen mot Arsenal. Ingen spelare är avstängd.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: Uppdateras under kvällen. För er som har Arsenal TV Online kan se dagens presskonferens här.

ROBERTO DI MATTEO: Roberto Di Matteo har ej kommenterat motståndet.

STATISTIK

Statistikdelen uppdateras under kvällen.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Manuel Almunia.
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Sebastién Squillaci, Gael Clichy.
Mittfält: Samir Nasri, Alexandre Song, Jack Wilshere.
Anfall: Emmanuel Eboue/Tomas Rosicky, M. Chamakh, Andrej Arsjavin.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Tomas Rosicky/Emmanuel Eboue, Carlos Vela, Denilson, Johan Djourou, Henri Lansbury, Craig Eastmond.

WEST BROMWICH
Målvakt: Carson.
Försvar: Jara, Olsson, Tamas, Shorey.
Mittfält: Tomas, Scharner, Mutumbu, Bunt.
Anfall: Odewingie, Fortune.
Avbytare: Myhill, Bednar, Reid, Barnes, Tchoyi, Dorrans, Pablo