Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsjavin och Arsenal resa sig efter två raka förluster.

Inför: Arsenal - Birmingham

fre 15 okt 2010 kl 13:42

Arsenal är revanschsugna efter två förluster i rad och när Birmingham gästar Emirates Stadium på lördag eftermiddag är det bara tre poäng som gäller!

Efter två smärtsamma förluster (mot West Bromwich och Chelsea) och ett landslagsuppehåll är det nu dags att fästa blickarna vid Premier League igen. Arsenal är revanschsugna och tre poäng är ett måste i helgen för att Chelsea inte skall dra ifrån ytterligare.

Gästar gör Birmingham som haft en medioker start på sin säsong. Saknaden av Joe Hart märks till trots att Ben Foster gjort det bra i mål. De andra spelarna har inte hunnit komma upp i varv än och laget kommer att åka till Emirates för att försöka skrälla till sig tre poäng.

För Arsenal som nu hamnat hela sju poäng efter ligaettan Chelsea gäller det att inte underskatta motståndet på samma sätt som man gjorde med West Bromwich. Birmingham är ett bra lag och var fram tills hemmaförlusten mot Everton (förra omgången) obesegrade i hela 18 matcher hemma på St Andrew's. På bortaplan har det dock inte gått så bra då man inte vunnit sina senaste åtta bortamatcher.

Ändå gäller det nu för Arsenal att ta Birmingham seriöst och se till att inte förlora ännu en match. Birmingham har sedan länge varit ett mardrömsmotstånd och nu måste man begrava alla spöken och våga spela sitt spel. Om Arsenal gör det finns alla chanser till tre poäng.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 16.00
Tävling:
Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.30 X) 5.00 2) 9.50
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal ligger som vanligt längst upp på skadelistan med hela nio skador. Emmanuel Frimpong är långtidsskadad. Aaron Ramsey är fortfarande på väg tillbaka. Robin van Persies skada tar längre än väntat att läka. Sagna är inte tillbaka förrän den sjunde november. Almunia är väldigt tveksam inför morgondagens match. Cesc Fabregas och Thomas Vermaelen är även dem borta. Theo Walcott (och möjligtvis Nicklas Bendtner) är tveksam/ma.

BIRMINGHAM: Birmingham har bara en spelare som med säkerhet inte kommer att kunna medverka. Det handlar om James McFadden som är borta fram tills februari månad. Cameron Jerome och Alexander Hleb är tveksamma inför helgens fight.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: Uppdateras under kvällen.

ALEX MCLEISH We are the small team going to play the mighty Arsenal and you hope that the referee's fair - I am sure he will give a strong performance.

STATISTIK

Arsenal är obesegrade i sina tjugofem senaste hemmamatcher mot Birmingham. Man har vunnit sjutton matcher och spelat lika åtta gånger. Birmingham har i dessa möten bara gjort sammanlagt tio mål. På sina sju senaste turer till Emirates har man bara gjort två mål.

The Gunners har bara hållt nollan två av tio gånger den här säsongen. Nollorna kom mot Blackpool (Premier League) och SC Braga (Champions League). Arsenal försöker nu undvika sin tredje raka ligaförlust. Senast man förlorade tre raka ligamatcher var år 2007 då man förlorade mot Everton, Liverpool och West Ham!

Det här kommer bli Arsene Wengers 800:e match som Arsenal-tränare. Han har vunnit 465 matcher, spelat lika 185 matcher och förlorat 149 matcher.

Birmingham har den här säsongen gjort flest självmål av alla lag, hela tre stycken! Man har dessutom inte vunnit en bortamatch sedan man vann borta mot Portsmouth i mars månad. Man har bara gjort ett mål i sina senaste fyra matcher.

Andrey Arshavin har satt upp flest målchanser av alla spelare i ligan, hela 21 stycken! Han leder dessutom Arsenals interna skytteliga. The Gunners har varit i ledning de senaste fyra gångerna mot Birmingham, men Birminghan har kommit ikapp och spelat lika tre av dessa fyra gånger.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski.
Försvar: Emmanuel Eboue, Laurent Koscielny, Sebastién Squillaci, Gael Clichy.
Mittfält: Samir Nasri, Alexandre Song, Jack Wilshere.
Anfall: Tomas Rosicky/Theo Walcott, M. Chamakh, Andrej Arsjavin.
Avbytare: Manuel Almunia, Carlos Vela, Denilson, Abou Diaby, Johan Djourou, Kieran Gibbs, Tomas Rosicky/Theo Walcott.

BIRMINGHAM
Målvakt: Foster.
Försvar: Ridgewell, Johnson, Dann, Carr.
Mittfält: Hleb, Bowyer, Ferguson, Fahey, Larsson.
Anfall: Zigic.
Avbytare: Taylor, Parnaby, Murphy, Jiranek, Michel, Valles, Phillips.