Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere och Arsenal var inte bra idag.

Slött, oinspirerat och för dåligt

sön 7 nov 2010 kl 16:00

Först efter 70 minuter började Arsenal försöka göra mål på allvar, men då var det för sent. Spelar man på 85% av sin nivå vinner man inga matcher i Premier League.

Arsenal kom till spel med ett par svaga insatser bakom sig, på andra sidan ställde ett formstarkt Newcastle upp. Arsenal mötte Newcastle i ligacupen för ett par veckor sedan men då ställde vardera lag upp med en b-uppställning, startelvorna var i princip hela omgjorda sedan dess. Utropstecknet vid matchstart var att Robin van Persie fanns med i truppen trots att han bara medverkat på en enda träning innan match.
Första halvlek präglades av lågt tempo, slarvigt passningsspel och ett rent oengagerat Arsenal. Newcastle var å sin sida inte mycket bättre, det vaskades fram få målchanser inledningsvis, närmast var Arsenal genom Cesc Fabregas som via muren drog en frispark i ribban.

En av få i Arsenal som trots allt försökte visa lite jävlar anamma var Jack Wilshere som tacklade, blev tacklad, sprang och passade som om det inte fanns någon morgondag. I slutet av halvleken fick Krul i Newcastlemålet göra en riktig tv-räddning då han fullt utsträckt kunde tippa Nasris direktskott till hörna.

Just när folk började fundera på vad de skulle köpa för snacks i pausen kom chocken. Joey Barton slog en lång och fin frispark mot Arsenals straffområde som Andy Carroll kunde hoppa upp och nicka helt ostörd. Arsenals backar stod och halvsov, Fabianski i målet kom, som så många gånger innan, på mellanhand och 0-1 var ett faktum. En försvars- och målvaktstavla. På Newcastles egentligen enda målchans i första halvlek.

0-1 i paus, och alla förväntade sig att Wenger skulle gå in i omklädningsrummet och skälla ut sina mannar för att få fart på benen. Så verkar dock inte ha skett. Arsenals enda riktigt bra målchans kom i inledningen av matchen då Walcott, som varit helt osynlig före och efter chansen, efter fint spel drog till bollen i ribbans undersida och ut. Nu vädrade Arsenalfansen morgonluft, men det kom inget mera och tempot bedarrade.

Efter nästan en timme byttes Arsjavin in istället för Nasri, några minuter senare möttes van Persies entré med en stående ovation och dagens absolut största jubel.

Efter 70 minuter verkade Arsenalspelarna inse att det krävs en 100 procentig insats för att vinna över ett taggat Newcastle, spelarna började riva och slita för att få fart på spelet, Arsjavin som bytts in var mycket pigg och skapade flera mer eller mindre farliga chanser. Bland annat efter att han dribblat av Gutierrez och serverat Fabregas som kunde nicka rakt på Krul.

Den som väntade på en massiv Arsenalforcering väntade förgäves, Newcastle kämpade väl och det fanns egentligen inga intentioner i anfallsspelet. 0-1 skulle stå sig matchen ut, men det kunde mycket väl blivit 0-2 när Koscielny istället för att låta Nile Ranger komma fri valde att riva ner Newcastleanfallaren och ta ett rött kort.

För att sammanfatta matchen kan det sägas att Arsenal var slött, oinspirerat och alldeles för slarvigt matchen igenom. Att några få spelare som Arsjavin, Koscielny, Wilshere och Sagna visar vilja betyder inte mycket när resten av laget hamnat i den allestädes närvarande novemberkoman. Underkänt Arsenal, mycket väl godkänt Newcastle.

MATCHFAKTA

Arsenal - Newcastle 0-1 (0-1)

Målet: 0-1 (45) Carroll

Varningar, Arsenal: Clichy, Fabregas. Newcastle: Tiote.

Utvisningar, Arsenal: Koscielny. Newcastle: Inga.

Domare: Mike Dean

Publik: 60 059

Så spelade lagen:

Arsenal (4-3-3)

Målvakt: Fabianski

Försvarare: Sagna - Squillaci - Koscielny - Clichy

Mittfältare: Song - Fabregas - Wilshere (72)

Anfallare: Walcott - Chamakh (57) - Nasri (55)

Avbytare: Szczesny - Djourou - Eboue - Rosicky - Arsjavin (55) - van Persie (57) - Bendtner (72)

Newcastle (4-4-1-1)

Målvakt: Krul

Försvarare: Simpson - Coloccini - Williamson - Jose Enrique

Mittfältare: Gutierrez - Nolan - Tiote - Barton

Anfallare: Ameobi (82) - Carroll

Avbytare: Söderberg - Campbell - Taylor - Routledge - Smith - Lövenkrands - Ranger (82)