Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal slog ut Wigan ur Ligacupen.

Klart för semifinal!

tis 30 nov 2010 kl 23:11

Arsenal kunde på tisdagskvällen besegra Wigan och avancera till semifinal i Carling Cup!

Tyvärr kan vi inte erbjuda något direkt fullödigt referat från denna match då undertecknad endast hade tillgång till en tämligen opålitlig stream, men av vad som framgick av sagda återgivning av matchen så var det ingen större diskussion om vilket lag som var det bättre. Wigan stack endast fram i kortare attacker och på de bilder som gick fram så hade de endast ett läge som liknade en farlighet, och det var efter en hörna (fasta situationer har ju inte på många, många år varit Arsenals starka sida) som viss kalabalik uppstod framför Szczesny, men utöver det hade de endast ett par hörnor som alla var helt ofarliga - i alla fall såvitt det gick att se för mig...

Arsenals mål gjordes av en Wigan-spelare (Antolin Alcaraz) som nickade in en hörna i eget mål, samt Nicklas Bendtner som höll sig framme på en passning från Carlos Vela och bredsidade in 2-0 i öppet mål.

Arsenal hade sedan bud på fler mål, då både Carlos Vela och den sedermera inbytte Samir Nasri fick se sina avslut räddas på mållinjen av vilt kämpande Wigan-försvarare, medan Wojciech Szcesny på andra sidan banan i stort sett inte hade ett enda dugg att göra sista 25-30 minuterna.

I och med detta är vi alltså klara för semifinal, och vägen till att vinna den här turneringen ligger mer öppen än den har gjort på många, många år. Manchester United fick kompanistryk borta mot West Ham (4-0) och därmed återstår inget av de traditionella topplagen. Kvar i turneringen är i övrigt Aston Villa som onsdag kväll möter Birmingham och Ipswich som samma kväll möter West Bromwich.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: Vi måste inse att det inte finns några garantier, även om vi nu har nått semifinal, för att vi vinner turneringen - vi måste kämpa hårt i varje match. Robin visade sin klass, och han behöver fortfarande mer speltid eftersom han har varit borta så länge. Det var positivt att han kunde spela 70 minuter ikväll så låt oss hoppas att det inte blir något bakslag. Vi vill vinna troféer och tillhöra toppen, men man kan bara göra sitt bästa. Just nu är det slutet av november och och vi är i en ganska bra position i alla tävlingarna.

ROBERTO MARTINEZ: "Det första målet var avgörande. Det gjorde att Arsenal kunde slappna av. Det har varit en bra turnering för oss men det här blev kanske en match för mycket. Spelare som James McArthur, Ben Watson och den unge Callum McManaman svarade för positiva insatser, men annars var det en tung kväll för oss. Vi saknar bredd i truppen men inte karaktär. Det skulle vara enkelt för oss att tycka synd om oss själva men om vi fortsätter att jobba så kan lyckan vända för oss väldigt snabbt.

MATCHFAKTA

Arsenal-Wigan Athletic 2-0 (1-0)
Målen: 1-0 (41) Alcaraz (självmål), 2-0 (67) Bendtner
Varningar Arsenal: Carlos Vela Wigan Athletic: Maynor Figueroa, Hendry Thomas
Utvisningar Arsenal: - Wigan Athletic: -
Domare: Martin Atkinson
Publik: 59 525

Så spelade lagen:
ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szszesny
Försvar: Emmanuel Eboue, Johan Djourou, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs
Mittfält: Theo Walcott, Denilson, Jack Wilshere, Carlos Vela
Anfall: Robin van Persie, Nicklas Bendtner
Avbytare: Shea, Sagna, Nasri, Arsjavin, Eastmond, Emmanuel-Thomas, Nordtveit

WIGAN ATHLETIC
Målvakt: Ali Al Habsi
Försvar: Steve Gohouri, Antolin Alcaraz, Steven Caldwell, Ronnie Stam
Mittfält: Maynor Figueroa, Hendry Thomas, Ben Watson, Victor Moses
Anfall: James McArthur, Mauro Boselli
Avbytare: Di Santo, N'Zogbia, Pollitt, Gomez, Diame, McManaman, Mustoe