Arsenal lyckades inte dyrka upp Citys försvar

ons 5 jan 2011 kl 22:13

Arsenal hittade ingen nyckel at dyrka upp den blå bussen som hade parkerat på Emiratres gräsmatta.

Dagens match spelades på en genomblöt Emirates efter konstant regnande i London under dagen. De rödklädda började med grymt tempo och en spelglädje som var underbar att se.

Redan efter en minut kom första målchansen efter att vi rullat boll och Wilshere lägger in bollen förbi alla så van Persie har öppet mål men varken han eller Theo når fram att stöta in bollen. Minuten senare avslutar Jack men tyvärr rakt på Hart som dock inte kan greppa den direkt.

Efter inledande fem minuter sänks tempot. Song, som gjort sitt bästa för att likna Xavier, spelar bra defensivt när han retfullt enkelt tar bollen från Tevez och anfallet avslutas med att RvP dribblar sig till skottläge som tar i utsidan av Harts högerstolpe. Strax efter leker bollen flipperspel och hamnar till sist genom pass från Cesc till Wilshere vars avslut återigen går rakt på Hart.

Efter 20 minuter löper Theo nästan runt och hans inlägg tar på Kompanys hand men domaren gör rätt i att bedöma det som oavsiktligt även om många nog anser han flaxade lite väl mycket med armarna. Minuten senare bryter Sagna ett av få Cityanfall och lobbar förbi Jo, därefter blir han fult kroppstacklad av Barry som inte ens är nära bollen och domaren låter Barry korrekt om än lite hårt syna det gula kortet.

Efter en Cityhörna sticker Arsenal upp och Cesc dunkar upp skottet i stolpen och en offsidestående Theo slår returen i stolpen igen. Nigel De Jong kapar Wilshere fult och får även han gult kort

Andra halvlek öppnar i samma höga tempo som första. Theo springer sig loss med bollen bryts i sista sekund, riktigt farlig brytning då det är nära att kunna bli både straff och frilägesutvisning.

Det börjar bli småkinkigt på plan och vid en hörna slutar det med att RvP knuffar bort Cityspelaren men skjuter utanför. Song gör rundor runt Jo som leker döende svanen, den Svenska kommentatorn undrar om han slog i näsan i fallet, Andy Gray utbröt "Do me a favour, is he still down on the ground for that?" och ESPN såg ingen med en Magnum 45.

I 61 minuten ges RvP stort utrymme utanför straffområdet trots Citys 10 försvarare, hans vänster drar på upp mot krysset med Hart gör en riktigt bra räddning och visar han tillhör de allra bästa i PL. City får därefter hörna och det känns farligt för första gången tills Cesc slår undan bollen.

Nyinbytte Arshavins första bollkontakt blir en helt misslyckad passning i eget försvar och ger Tevez en halvchans helt i onödan. Koscielny gör en onödigt ful kapning på Tevez och undslipper konstigt nog kort. I 80:e minuten ersätter Wenger en för dagen nästintill felfri Wilshere med supersub Bendtner. Men efter det händer inte mycket i matchen förutom att Bendtner får se två misslyckade Danska skallar som dock den petige Mike Jones ger röda kort direkt till både Sagna och Zabaleta. Tungt avbräck för oss att slitvargen Sagna stängs av 3 matcher. Nu kommer vi väl undan med att köra med Eboue i både FA och Ligacupen så det blir en PL match mot West Ham om jag förstått reglerna rätt. Mancini gör då det enda självklara efter att ha vunnit tid med att beordra hopmixning av siffrorna på avbytartavlan byter ut sin enda anfallare så dom återigen får 10 försvarare på plan.

Matchsammanfattning: Riktigt bra spel med många avslut är trots allt ett bra steg framåt. Att City inte ens vill göra annat än försvara visar att dom fortfarande inte bör räknas bland topplagen. Vi försökte skjuta mer än vanligt.

Matchens frågetecken: Varför spelar Citys dyra anfallarlag med 10 försvarare?
Matchens utropstecken: Ingen självklar men utser Jack Wilshere som gör en näst intill felfri insats.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENÈ WENGER: "I feel we had the performance but not the result. An early goal would have changed the game. They came for a 0-0 and they got what they wanted. We played for long periods against 10 men, even Carlos Tevez, I have never seen him so deep. I wasn’t surprised, they came here last year set up to play for a 0-0. They showed that they were happy with 0-0. Maybe it was their way to try to win, to defend deep and catch us on the break. We have to respect that and sort out the problems we face. Even if a team defends deep we have to find a way to score.”

ROBERTO MANCINI: "I think for this game, it was important not to lose. If you can't win, you must not lose.We wanted to win, but Arsenal played better than us. They had a good chance in the first 25 minutes, after that they played good possession for long periods. In the second half I think we played better, but I think that four games in 10 days is very hard. But 10 points, from four games in 10 days, is good."