Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

van Persie gjorde två mål på Upton Park.

A Walk In The Upton Park

sön 16 jan 2011 kl 22:50

Anfallet fungerade fullt ut när firma van Persie/Walcott skapade tre mål borta mot West Ham.

Efter flera tafatta insatser var det verkligen dags att inkassera tre värdefulla poäng och få fart på vårt anfall. Våra förhoppningar skulle infrias då jumbon inte skulle ha mycket att sätta emot. Vi inleder matchen offensivt när Djorou nickar fram Fabregas men innan han hinner få till avslut rensas bollen undan.

Nasri slår en frispark rakt på Green och en löpvillig Walcott får en smörpassning från vår unge Wilshere men Theo missar mottagningen.
Minuterna senare upprepas allt genom att Wilshere lägger ut bollen till Theo på högerkanten. Walcott gör ett instick in mot straffpunkten, N asri hoppar över och van Persie slår till direkt med högern kliniskt i burgaveln. Bortafansen jublar och sjunger one nil to the Arsenal.

Faubert slänger sig in mot Fabregas med något som mycket väl liknar en bensax och domaren plockar självklart fram det gula, hade det träffat mer hade han riskerat rött kort direkt. På frisparken händer det som vi tyvärr vant oss vid, Theo får skottläge men väntar för länge, passar vidare till Song som har läge men även han väntar. Vår gulhårige lägger sen fram bollen till Nasri som även han väntar och sen är de farliga lägena bortblåsta. Theo fortsätter springa och skapa problem för Hammers, fri får han bollen men Bridge lyckas störa honom så pass mycket att skottet går utanför.

Avram Grant ser hur Theo får fritt och byter ut Noble redan i 20:e minuten som ersätts av Boa Morte. Vårt duttande och pluttande fortsätter när Fabregas inlägg nästan når fram till Wilshere. Strax efter visar Djorou att han ännu inte är en fullfjädrad backklippa att räkna med regelbundet då han först slår en riktig indianare, som vi får tacka Szczesny att vi får behålla ledningen. Kort därefter riskerar han en farlig frispark då han drar Cole klart i tröjan. West ham har fått grepp om matchen och vårt försvarsspel ser så där svajigt ut igen. Vi får dock ny kraft först genom en snabb kontring där Cesc löper på vänsterkanten som hittar van Persie som direktpassar Song vars skott tvingar Green göra en riktigt bra räddning. Vi fortsätter pressa hårt och får många halvlägen men inga riktiga avslut på mål förrän efter ett underbart anfall som till sist hamnar hos vår Holländare som dock tyvärr träffar stolpen. Nasri och Cesc väggar sig igenom men avslutet går över. Direkt efter kommer Cesc loss på vänsterkanten igen och hittar en fri Theo vid straffpunkten som inte gör något misstag utan utökar vår ledning till 2-0. Innan halvleken är över skall våra mest defensiva spelare skapa sista anfallet när Djorou går med upp och ger Song bra läge men skottet går rakt på Green.

Andra halvlek blir en ganska tråkig tillställning där West Ham inte har något att sätta emot, hemmasupportrarna lämnar arenan och vi får inte till det sista i våra anfall. Inte förrän Theo på nytt kommer igenom och görs ned av en för dagen mindre lyckad Bridge. Marriner tvekar inte att peka på straffpunkten. Van Persie som inte missat en straff på flera år gör inget misstag utan fastställer slutresultatet till 3-0. En riktigt välbehövlig trepoängare.

Matchens frågetecken: Var det en tillfällig insats av Djourou?

Matchens utropstecken: Van persie, inleder målskyttet, sätter som vanligt sina straffar och kollar att stolparna håller.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENÈ WENGER: "Det var en övertygande seger. I själva verket är vi inne i en mycket stark formkurva i Premier League eftersom vi vunnit mot både Chelsea hemma och Man City borta med 3-0 bägge gångerna 3-0 hemifrån och en övertygande 0-0 mot Man City hemma. Totalt sett är vi i en bra form. Jag har sagt många gånger att Premier League blir spännande och intressant ända till slutet. Jag tycker vi har allt i våra händer. Det faktum att vi spelat alla de stora lagen och har bara kvar United hemma och att vi har en stark formkurva hemma nu. Vi har spelat många bortamatcher, så nu vi får se att det är upp till oss själva."

MATCHFAKTA

WEST HAM - ARSENAL 0-3 (0-2)
Målen:
0-1 (13) van Persie, 0-2 (41) Walcott, 0-3 (76) van Persie (str)
Varningar West Ham: Julien Faubert. Arsenal: -
Utvisningar West Ham: Arsenal:
Domare: Andre Marriner.
Publik: 32 682.

Så spelade lagen:

Arsenal
Målvakt:
Wojciech Szczesny
Försvar: Emmanuel Eboue, Laurent Koscielny, Johan Djourou, Gael Clichy
Mittfält: Cesc Fabregas (79), Jack Wilshere, Alexandre Song
Anfall: Theo Walcott (88), Robin van Persie, Samir Nasri (88)
Avbytare: James Shea, Kieran Gibbs (88), Andrej Arsjavin (88), Denilson (79), Carlos Vela, Marouane Chamakh, Nicklas Bendtner

West Ham
Målvakt:
Robert Green
Försvar: Julien Faubert, James Tomkins, Matthew Upson, Wayne Bridge (88)
Mittfält: Jonathan Spector, Radoslav Kovac, Mark Noble (20), Zavon Hines
Anfall: Carlton Cole, Freddie Sears (63)
Avbytare: Ruud Boffin, Winston Reid, Daniel Gabbidon, Pablo Barrera (63), Luis Boa Morte (20), Benedict McCarthy, Frank Nouble (88)