Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nasri var lysande mot Leeds.

Seger mot Leeds i FA-cupen

tor 20 jan 2011 kl 05:47

Sagna, en av tre målskyttar när Arsenal avancerade i FA-cupen.

Inför returmötet i FA-cupen mot Leeds gör Arsene Wenger tre byten mot föregående möte: Sagna ersätter Eboue, Koscielny ersätter Squillaci och Nasri ersätter Rosicky och tar även över kaptensbindeln kapten för dagen. Arsenal ställer upp med ett 4-2-3-1 där Song och Denilson agerar defensiva mittfältare och Chamakh spelar ensam på topp.
Redan i den femte minuten tar Arsenal ledningen. Gibbs hittar Chamakh som passar tillbaka till Arsjavin som slår bollen tillbaka till Chamakh, bollen studsar dock annan väg och hamnar hos Nasri som kommer igenom mittförsvaret och agerar kyligt. 0-1 till arsenal.Arsenal känns hungrigare och säkrare inledningsvis.

Chamakh får en jättechans på hörna i 11:e minuten, men Schmeichel gör en bra räddning. Leeds har mycket lite boll första kvarten och Arsenal känns betydligt mera motiverade än i föregående mötet. De är hungriga framåt och stabila bakåt särskilt Sagna verkar spelglad efter sin tre matchersavstängning. Nasri ligger bakom det mesta i offensiv väg och har ett giftigt skott på mål i 17:e minuten. Arsjavin missar öppet mål i 19:e när Chamakh slår en fin krossboll.

Ryssen rör sig betydligt mer än på länge och verkar ha hittat tillbaka till delar av motivationen igen. Arsjavin skjuter ett lurigt skott i 22:a minuten, men Schmeichel räddar.
Arsenal har genomgående en mycket bra press av Arsenal så snart Leeds har bollen. I 26:e minuten kommer en ny jättechans för Arsenal. Koscielny (!) slår en lång och känslig boll till Sagna som löpt sig fri längs högerkanten. Sagna slår en perfekt kross längs marken till Chamakh som bara behöver stöta in den i öppet mål. Tyvärr missar marockanen likt Arsjavins läge strax innan.

Arsenal känns här betydligt närmare ett mål till än Leeds är sitt första avslut. Rimligen borde det stått 0-3 så här långt med tanke på Arsjavin och Chamakhs jättelägen.
I den 29:e minuten håller Arsjavin på att friställa en Leedsspelare när han lite nonchalant nickar en boll till Szczesny, den unge polacken är dock snabbt ute och når bollen strax före
Leedsspelaren. Det dröjer ända till den 31:a minuten innan Leeds första avslut kommer. I den 34:e minuten kommer sedan 0-2, Bacary Sagna. Bendtner och Nasri samarbetar men när dansken ska avsluta får han bollen för långt ifrån sig. Bollen studsar ut till Sagna som avancerar in i straffområdet och skjuter ett stenhårt skott i krysset via Schmeichel. Sagnas andra mål denna säsong!
Arsenals klack sjunger "Arsenal FC, We´re by far the greatest team the world has ever seen".

När Arsenal skulle fortsätta dominera kommer Leeds oväntat in i matchen. Bradley Johnson får en sanslös träff med vänstern på en slumpboll. Drömmål för Leeds, reducerat! Årets mål i FA-cupen?
Leedsfansen tar över arenan och andas möjligheter igen efter att ha varit utspelade i en halvlek. Mer än en farlig Leedskontring i 43 minuten efter att Denilson halkat blir det dock inte, avslutet fastnar på Arsenalbackarna.

Arsenal har dominerat första halvleken totalt och borde ha gjort flera mål. Leeds har haft två avslut på mål men det ena var ett fantastiskt vackert mål. 1-2 i paus.
Andra halvlek hinner knappt börja innan Song kommer igenom men avslutet går rakt på Schmeichel. Nasri följer upp med en fin frispark minuten efter men Schmeichel räddar även denna. I den 54:e minuten kommer en jättemöjlighet efter en fin upprullning av Arsenal. Arsjavin är nästan igenom men Snoddgrass i Leeds gör en tung brytning i sista sekunden.

Leeds upprepar Arsenals fina prestation i 56 minuten och är så när igenom. Denna gång bryter Sagna. Ny jättemöjlighet i 58:e minuten, Arsjavin får ett fint läge men kom att tänka på rymdstationen Mir och sköt upp en boll till den.

Arsenal har ett ganska klart grepp om matchen igen och Leeds tryck efter reduceringen har kommit av sig, dock känns det inte helt tryggt.
I 63:e minuten är Leeds mycket nära kvittering efter ett fint inspel från högersidan. Nära.
Leeds första byte i 68:e minuten, inbytte Soma är inblandad i en farlighet direkt.
I 70:e minuten gör Arsenal ett dubbelbyte. Fabregas och van Persie kliver på och Arsjavin och Chamakh kliver av.

Fabregas är inblandad i en farlighet direkt, en frispark i 72:a minuten går tätt utanför från spanjoren. Det andra bytet presenterar sig även han strax därefter. Fabregas hittar Bendtner längs högerkanten. Dansken slår ett mycket fint inlägg till van Persie som löpt sig fri 1-3 till Arsenal. Godnatt Leeds.
Resten av halvleken spelar Arsenal bekvämt av utan att vara hotade av Leeds.

Matchens bästa spelare i Arsenal: Samir Nasri, ligger bakom det mesta i kreativ väg i första halvleks dominans.

Matchens bästa spelare i Leeds: Kasper Schmeichel, håller ner siffrorna för Leeds.

Matchens utropstecken: Bacary Sagna verkar mycket spelsugen efter uppehållet. Bådar gott.

TRÄNARSNACK EFTER MATCHEN

ARSENE WENGER: "Vi startade starkt och spelade den fotboll vi vill spela under större delen av matchen"

SIMON GRAYSON: "Vi visade en del bra kvaliteter och om du ska bli utslagen ur FA-cupen så kan du lika gärna bli det mot ett av Europas, för att inte säga världens, bästa lag"

MATCHFAKTA

Leeds-Arsenal 1-3 (1-2)
Målen: 0-1 (5) Nasri, 0-2 (34) Sagna, 1-2 (37) Johnson, 1-3 (76) van Persie
Varningar Arsenal: - Leeds: Bradley Johnson, Robert Snodgrass
Utvisningar Arsenal: - Leeds: -
Domare: Mike Dean
Publik: 38 232

Så spelade lagen:
ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Johan Djourou, Kieran Gibbs
Mittfält: Alex Song, Denilson, Samir Nasri (83), Andrej Arsjavin (71),Nicklas Bendtner
Anfall: Marouane Chamakh (71)
Avbytare: James Shea, Cesc Fabregas (71), Jack Wilshere, Emmanuel Eboue, Gael Clichy (83), Theo Walcott, Robin van Persie (71)

LEEDS
Målvakt: Kasper Schmeichel
Försvar: Paul Connolly, Alex Bruce, Ben Parker, Andrew O'Brien (64)
Mittfält: Max Gradel,Jonathan Howson, Bradley Johnson
Anfall: Billy Paynter (67), Sanchez Watt(77), Robert Snodgrass
Avbytare: Shane Higgs, Neill Collins, Leigh Bromby (64), Lloyd Sam(77), Andy Hughes, Davide Somma(67), Ross McCormack