Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger är positiv inför dubbelmötet med Barca.

Wenger: Vi skall attackera!

mån 14 feb 2011 kl 15:16

Något nedstämda miner direkt efter lottningen. Men bara dagar innan matchen mot Barcelona så är Wenger mer optimistisk än någonsin.

När Arsenals lott föll på att man skulle möta Barcelona i åttondelsfinalen i champions league trodde många att årets Europaresa var över. Dels med tanke på matcherna förra säsongen, och dels med tanke på att Arsenals kvalité inte helt gick att lita på. Men med en Nasri som möjligen är tillbaka och en god form finns all chans i världen till avancemang. Tränare Wenger säger så här om matchen:
- Lyckas man få Barcelona under press finns det möjlighet till att skapa chanser. I dessa matcher kräver större fokus, och förhoppningsvis har vi det. När matchen skall spelas på Nou Camp kan man ifrågasätta att vi skall byta spelsystem. Men på Emirates kommer vi spela vårt spel och attackera motståndaren.

Wenger jämför också förra årets debacel mot Barcelona med årets dubbelmöte. Fransmannen menar att förutsättningarna är förändrade, och det till en fördel för Arsenal;
- Vi hade många frågetecken förra året. Nu har vi mognat ännu mer och kan mäta oss bättre tekniskt med dom. Vi hade Robin Van Persie skadad. Gallas gick ut i halvtid. Arsjavin skadade sig efter 15 minuter medan Song och Fabregas inte ens deltog i returmötet. Lägg där till att vi är i bättre form denna gången.

Källa: Arsenal.com