Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan van Persie bli historisk?

Inför: Bolton-Arsenal

lör 23 apr 2011 kl 21:00

Inte en förlust på 16 matcher i ligan - men Arsenal och Arsene Wenger behöver segrar. Nu väntar Owen Coyles Bolton på bortaplan.

Arsenal äntrar den 34:e omgången i ligan på söndag, och man gör det genom ett besök på Reebok Stadium och ett möte med Bolton Wanderers. Det är ett Bolton som har en ganska hygglig säsong bakom sig och man är för tillfället parkerad på åttonde plats i tabellen. Bolton började säsongen väldigt bra och hade endast två förluster på de femton inledande matcherna. En av de två matcherna var förlusten mot Arsenal med 4-1 på Emirates. Ser man till de efterföljande sjutton matcherna har man förlorat nio av dessa. Det skall dock sägas att hemma på Reebok stadium är det endast Liverpool och Chelsea som lyckats få med sig en trea.

Arsenal då? Efter dagar som många menade var absolut avgörande för ligan är man nu återigen hela uträknade ifrån ligatiteln. I och med de båda poängtappen mot Liverpool och Tottenham så halkade man ner på en tredjeplats, dock på samma poäng som tvåan Chelsea. Arsenal besegrade som sagt Bolton i höstmötet med 4-1. Fjolårets möte lagen emellan slutade även där med idel segrar för Arsenal. Hemma på Emirates vann man med 4-1 och på Reebok Stadium skrevs slutresultatet till 0-2 till Arsenals fördel.

Värt att notera är att Jack Wilshere återvänder till Reebok. Mittfältaren var bänkad emot Tottenham men kommer med största sannolikhet återfinnas i Wengers startelva på söndag. Förra säsongen spelade Wilshere fjorton matcher för Bolton och lovordades flertalet gånger av tränare Owen Coyle.

För Arsenals del är det absolut väsentligt vad som händer i toppkonkurrenternas matcher i helgen. Manchester United gästas av Everton som brukar vara välspelade matcher medan Chelsea lirar londonderby mot West Ham. Båda matcherna går av stapeln på lördag med restriktionen att Uniteds match spelas 13.45 medan Chelseas match spelas 18.30.

SPELPLATS

Plats: Reebok Stadium.
Tid: 17.00.
Tävling: Premier League.
Matchodds från Unibet: 1) 4.65 X) 3.70 2) 1.70
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: För Arsenals del gäller följande: Lukasz Fabianski missar självklart matchen. Det kommer även Abou Diaby göra som drabbats av en lättare vadskada. Thomas Vermaelen är fortfarande matchotränad men man kan nog räkna med belgaren på bänken snart. Tomas Rosicky är ett frågetecken på grund av sin tidigare sjukdom i veckan.
BOLTON: Duon Stuart Holden och Sean Davies dras båda med knäskador och är indisponibla till helgen. Matchen ser även ut att få klara sig utan Sam Ricketts som skadat sin häl.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Bolton har gjort det väldigt bra, men är nog väldigt besvikna (efter storförlusten i FA-cupsemin mot Stoke). De är ett av lagen som gjort det bättre än förväntat i år. För oss handlar det om att fokusera på vår egen instas. Abou Diaby kommer inte till spel. Han ådrog sig en vadskada mot Tottenham och missar helgens match. Han är även tveksam mot Manchester United nästa helg. Sedan är det viktigt att alla som älskar den här klubben fightas tillsammans till säsongens sista sekund".

OWEN COYLE: "Det var en hemsk dag för oss (sortin 0-5 mot Stoke i FA-cupen), men även för klubben och för de supportrar som kom för att se oss spela. Vi måste komma på banan igen och vi kan göra det mot Arsenal. Vi måste gå ut och spela för våra supportrar. Det kommer vara säsongens största publiksiffra, vi måste tacka dom med en riktigt bra presterad fotbollsmatch.”

STATISTIK

Lagen har mötts 23 gånger i ligan genom tiderna. Arsenal har vunnit fjorton medan
Bolton har gått segrande ur striden fyra gånger.
Arsenal har vunnit de åtta senaste matcherna mot Bolton. Den senaste förlusten kom på Reebok Stadium 2006.
Daniel Sturridge har gjort sex mål på de åtta senaste matcherna. Endast Wayne Rooney och Robin Van Persie har en bättre målform de senaste två månaderna (8 mål)
Om Robin Van Persie gör mål blir han historisk genom att gjort mål i sju bortamatcher i rad. I dagsläget delar han förstaplatsen med Didier Drogba.
Arsenal har orsakat åtta straffar denna säsongen, mest i hela ligan.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Johan Djourou, Gael Clichy
Mittfält: Jack Wilshere, Cesc Fabregas, Alexandre Song
Anfall: Theo Walcott, Robin Van Persie, Samir Nasri
Avbytare: Jens Lehmann, Sebastien Squillaci, Kieran Gibbs, Denilson, Nicklas Bendtner, Marouane Chamakh, Aaron Ramsey, Andrej Arsjavin

BOLTON
Målvakt: Jääskelainen
Försvar: Steinsson, Cahill, Knight, Alonso.
Mittfält: Elmander, Petrov, Fabrice Muamba, Lee.
Anfall: Davies, Sturridge
Avbytare: O'Brien, M. Davis, Taylor, Moreno, Blake, Klasnic, Lainton.