Medlemmar: 7584 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wilshere behöver bara vila ett par dagar efter smällen i Emirates Cup.

Skaderapport

ons 3 aug 2011 kl 10:47

Arsenal har fortsatta bekymmer med skadade spelare, men som tur är handlar det inte om långvariga skador. Jack Wilshere som klev av i helgen blir bara borta ett par dagar.

Arsenal är ett lag som är vana att ha många spelare på skadelistan och så är även fallet när bara tio dagar återstår innan Premier League drar igång. Dock har vi turen på vår sida då det bara är Conor Henderson som lider av en långtidsskada.
Här är hela skadelistan:

Jack Wilshere
Beräknad comeback: Ett par dagar
Kommentar: Klev av efter bara fem minuter i matchen mot New York Red Bulls. Har sedan dess haft en så kallad "ankle scan", men den unge britten gav positiva besked på Twitter och sade att det bara handlar om en liten inflammation som kommer ta ett par dagar att läka.

Abou Diaby
Beräknad comeback: Början av september
Kommentar: Har under sommaren opererats och kommer först vara tillbaka i träning i början av september. Räkna därefter att det kommer ta ett par veckor innan han är klar för spel.

Theo Walcott
Beräknad comeback: 13-16 augusti
Kommentar: Slog upp en gammal fotledsskada som han hade problem med under förra säsongen, men som tur var upptäcktes det snabbt innan det hann förvärras. Skall vara spelklar inom en vecka eller två.

Cesc Fabregas
Beräknad comeback: Oklart
Kommentar: Har enligt Arsène Wenger beskrivits som "unsettled" (ur balans) angående sin framtid, men har samtidigt haft problem med sin knäsena under hela sommaren. Är redan tillbaka i träning, men är långt ifrån matchklar.

Conor Henderson
Beräknad comeback: 2012
Kommentar: Skadade sig olyckligtvis i matchen mot FC Köln där hans knä far riktigt illa ut. Kommer bli tvingad till operation och en lång rehabilitering.

I övrigt är Arsenals trupp friskt, taggat och redo inför den nya säsongen!

Källa: Arsenal.com & PhysioRoom