Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger och Fabregas har en del att snacka om.

Sammanfattning av Members Day

fre 5 aug 2011 kl 10:39

Under torsdagen genomfördes den årliga medlemsdagen på Emirates Stadium. Flera tusen lyckliga personer fick följa laget på nära håll.

Axel Asplund, Kristonel Elwe och flera andra skandinaver fanns på plats när Members Day avverkades under torsdagen. Dagen bestod av ett träningspass framför supportrarna där vi bl.a. fick beskåda jogging, match på halvplan, avancerade övningar och en variant av idioten.

Vi fick se flera fina mål - framför allt från Nicklas Bendtner som satte två kanoner i krysset - samt ett par intressanta händelser. Bland annat brast halva arenan ut i skratt när Robin van Persie olyckligtvis råkade skalla Sagna när den sistnämnde lutade sig ner för att dricka vatten.

Cesc Fabregas var närvarande på träningen och såg inte ut att ha några problem. Kaptenen log flera gånger och gick bl.a. fram till supportrarna efter träningen och skrev autografer samt tog bilder.

Samir Nasri var på plats, men tränade inte på grund av en mindre skada. Samma sak gällde Jack Wilshere som fortfarande återhämtar sig från sin skada. Theo Walcott som fick åka hem under försäsongslägret i Tyskland joggade lätt vid sidan av träningen och möttes av stora jubelrop när han vinkade till supportrarna.

Träningsmatchen var intressant att följa och det slutade 3-1 till det vitklädda laget efter två mål av Nicklas Bendtner och ett av Henri Lansbury. Benik Afobe gjorde det rödklädda lagets mål. Efteråt fick man även försöka följa med under en träningsövning som innefattade allt från komplicerade passningar till inlägg. Robin van Persie var vaken flera gånger i boxen och fick även sätta ett par baljor. I övrigt storspelade både Wojciech Szczesny och Lukasz Fabianski.

Det sista som hände var att vi fick se en variant av "Crossbar Challenge". Bollarna placerades dock inte upp på mittplan, utan strax utanför straffområdet. Carl Jenkinson som var den första att kliva upp blev även den enda att träffa ribban. Värt att nämna är dock att det bara var ett fåtal spelare som var med.

Spelarna gick sedan in i omklädningsrummet då passet var över efter en och en halv timma. Flera intressanta personer var dock på plats, bl.a. Ray Parlour och Stan Kroenke. Efter träningen genomfördes både Q&A-sessioner och tröjsignering.

På söndag möter Arsenal Benfica borta i den sista träningsmatchen för säsongen. Sedan väntar Newcastle borta den trettonde augusti. Bara nio dagar kvar.