Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är en av spelarna som kommer till Arsenal.

Rutinerade nyförvärv

tor 1 sep 2011 kl 18:30

I slutskedet av transferfönstret värvade Arsenal det som laget kritiserats för att sakna - rutin.

Många supportrar och så kallade experter har pekat på saknaden av rutin i Arsenals spelartrupp. I och med de senaste nyförvärven så har den luckan fyllts igen och förhoppningsvis tystar det kritikerna. I en överblick bara på spelarnas ålder så ser man att alla fem som anlände sent under transferfönstret är över 25 år. Jo Young Park är 26, Per Mertesacker 27 (om ett par veckor), André Santos 28, Mikel Arteta 29 och Yossi Benayoun 31 år. Spelarna har erfarenhet av bland annat Premier League, Champions League och landslagsspel. Dessutom har flera av nyförvärven erfarenhet av att vara lagkapten.

Per Mertesacker
Har gjort över 70 landskamper för Tyskland och vunnit tre mästerskapsmedaljer. Har spelat åtta säsonger i Bundesliga och cirka 50 Europacupmatcher.

André Santos
Har rutin från brasilianska Serie A samt turkiska ligan. Har gjort drygt 20 landskamper för Brasilien. Har vunnit både ligan och cupen med Fenerbahce.

Mikel Arteta
Har spelat 6,5 säsonger i Everton och har även representerat PSG, Rangers och Real Sociedad. Har inte gjort några landskamper men har burit kaptensbindeln för Everton.

Yossi Benayoun
Har gjort sex säsonger i Premier League och över 80 landskamper för Israel. Är kapten i landslaget.

Ju Young Park
Har förutom tre säsonger i Monaco även fyra säsonger med FC Seoul och drygt 50 landskamper för Sydkorea på kontot. Är numera kapten för landslaget.