Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev respass för ungdomarna i FA-cupen.

Arsenal åkte ur FA Youth Cup

tor 15 dec 2011 kl 16:43

Under gårdagen tog man emot Derby på Underhill i tredje rundan av den prestigefyllda FA Youth Cup – det blev förlust på övertid, 0-1.

Arsenal kom till spel i denna tredje omgång med ett starkt lag innehållande fyra spelare från förra reservlagsmatchen. Martin Angha som vanligtvis brukar spela under Neil Banfield i reserverna tog plats i backlinjen. Andra med reservlagserfarenheter var Zak Ansah, Kyle Ebecilio, Jon Toral och Samir Bihmoutine. Svenske Kristoffer Olsson började på bänken efter att ha återhämtat sig från en sjukdom. Derby startade med den lovande 15-åringen Mason Bennet som vanligtvis tillhör klubbens A-lag.

Detta var en match där båda lagen hade varsin halvlek där man dominerade och första halvan av matchen tillhörde The Gunners. Derbys norrman till målvakt, Mats Morch, tvingades till ett par viktiga räddningar tidigt i matchen, bland annat vid ett volleyavslut från Gnabry. Arsenal skulle ha tagit ledningen strax efter om det inte varit för att Monteiros dåliga precision med pannan efter en fin framspelning från Toral.

Det var dock inte slut där och Arsenal fortsatte att pressa för ett ledningsmål. Ansah hade ett volleyavslut samt ett friläge som Morch gjorde bra räddningar på. Derby skapade bara ett farligt läge under hela första halvlek och det var när Andrew Dales nöp åt sig bollen i offensivt straffområde men en vaken Reice Charles-Cook kunde gå ut och vinna tillbaka bollen. Arsenal skapade sedan bara ett bra läge innan pausvilan och det var när Ebecilio serverades med en fin boll av Toral och kunde sedan gå på avslut. Ännu en gång gjorde den nordiska målvakten en fin räddning.

Precis som Derby måste tacka sin målvakt Mats Morch för att det stod 0-0 i paus så ska Arsenal vara tacksamma att man hade Reice Charles-Cook mellan stolparna i den andra halvleken för man skapade endast två bra lägen under den andra halvan av ordinarie matchtid. Första läget var en nick av Gnabry precis i början av andra halvlek och den andra farligheten var ett bra avslut från Ebecilio. Det första målet började bli allt viktigare och Charles-Cook stod för flera fina räddningar som tvingade matchen till förlängning.

Steve Boulds första val på bänken var Kristoffer Olsson som fick komma in i den 79:e matchminuten innan den gamla Arsenal-spelaren också kastade in Chuba Akpom och Philip Roberts innan förlängningen skulle börja. Sju minuter in i förlängningen skulle Derby göra det avgörande ledningsmålet efter att Richards vunnit boll från Monteiro på ett möjligen oschysst sett innan han satte bollen i nät i det bortre hörnet.

Denna förlust var mycket bitter men det är bara att bita ihop för ungdomarna då man möter Charlton i Premier Academy League på lördag. En liga där man fortfarande har stor chans att vinna då man för närvarande ligger etta. Come on you Gunners!

Arsenal-Derby 0-1
Mål:
Richards (97) 0-1

Så spelade Arsenal: Reice Charles-Cook - Hector Bellerin, Jordan Wynter (79), Elton Monteiro (c), Martin Angha - Samir Bihmoutine, Josh Rees (92), Jon Toral, Kyle Ebecilio, Zak Ansah, Serge Gnabry (92)
Avbytare: Josh Vickers, Isaac Hayden, Chuba Akpom (92), Kristoffer Olsson (79), Philip Roberts (92)