Arsenal kryssade mot Wolves

tis 27 dec 2011 kl 21:40

Det var ett tappert Arsenal som efter stor press till slut fick nöja sig med ett kryss mot ett Wolverhampton som höll undan, trots en man mindre i mer än en kvart.

Arsenal kom till spel utan fyra av sina ordinarie ytterbackar samt utan skadade Theo Walcott. På mittfältet valde man att spela rutin och erfarenhet med en mittfältstrio beståendes utav Mikel Arteta, Alex Song och Tomas Rosicky. Längst fram spelade som vanligt glödhete Robin van Persie, Gervinho och erfarne Yossi Benayoun.

Självförtroendet var på topp och många förväntade sig en enkel vinst, någonting man skulle komma att få ångra. Men det började bra, väldigt bra. Arsenal inledde med att skapa ett stort tryck mot Wolverhampton-målet och hade i princip allt bollinnehav under den inledande kvarten. Den stora pressen skulle även betala av sig när Gervinho fick en läcker
passning från Yossi Benayoun. Ivorianen gjorde inga fel när han grundlurade Wayne Hennessey i Wolves-målet och satte 1-0 till Arsenal.

The Gunners slappnade inte av, utan fortsatte att peppra skott på och utanför mål. Robin van Persie som idag försökte knäcka Alan Shearers målrekord i Premier League blev kanske lite för till sig när han valde att försöka avsluta själv ur ett klurigt läge istället för att passa till en fri Alex Song bara ett par meter till höger om sig. Istället slutade det med att man fick en frispark med sig som Mikel Arteta slösade bort med ett mycket löst skott som blev plockgodis för Hennessey.

Hemmalaget såg aldrig ut att tappa greppet, men trots det skulle vargarna från norr komma att kvittera. Det var efter en hörna som Stephen Hunt fick tag på bollen precis utanför straffområdet. Hunt försökte skjuta, men bollen studsade olyckligtvis på en täckande Arsenal-spelare och studsade ut mot Steven Fletcher som kunde nicka in 1-1 helt ostört.
Halvleken fortsatte, men fler bud på mål kom inte, utan lagen gick till vila med 1-1 i paus.

Andra halvlek började aningen slarvigt från bägge lagens håll och spelet avbröts flera gånger om efter skador, filmningar, snack och maskning. Wolverhampton parkerade ganska omgående bussen och spelade med elva man på egen planhalva. En taktik som många använt sig av på Emirates Stadium - och lyckats.

Få var vi som trodde att Arsenal skulle sumpa chansen att gå vinnande ur striden, men ett uppoffrande Wolves-försvar satte stopp för en Arsenal-vinst. Med tjugo minuter kvar av matchen skapade Arsenal ett enormt tryck på Wolves planhalva och Wolverhampton-spelarna fick knappt röra bollen en enda gång. Det sköts flera inlägg in i boxen, men få crossbollar blev farliga. Med mer än tio hörnor trodde man att en boll skulle smita sig in förr eller senare, men Arsenal slarvade bort för många chanser.

Närmast ett andra ledningsmål kom Robin van Persie två gånger om, som sprang sig fri, men sjabblade något enormt med nedtagningen. Även Per Mertesacker stod för en väldigt farlig nick, men Wayne Hennessey storspelade. Med en kvart kvar fick Nenad Milijas rött kort efter att ha tacklat Mikel Arteta med öppen sula. Trots det kunde Arsenal inte ta vara på någon av sina målchanser.
Matchens sista chans gick till Robin van Persie som var ovanligt snål framför mål, men som bara var ett par centimeter från att sätta ett sent ledningsmål. Hennessey gjorde sig dock stor i målet och räddade fint med sin högerhand.

Efter sex minuter tilläggstid blåste domaren Stuart Attwell av matchen inför 59 686 besvikna åskådare. Arsenal missade att knappa in på resten utav topplagen som nästan alla tappade poäng under gårdagen. Istället får man blicka framåt mot nyårsafton då QPR gästar Emirates. En match som man bara måste vinna. Men med Arsenal vet man aldrig och det gäller att inte ta en vinst för givet, någonting många tyvärr verkade göra idag.