Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nico kan lånas ut för att få värdefull speltid.

Yennaris redo att ta nästa steg

fre 6 jan 2012 kl 15:24

Nico Yennaris säger själv att han känner sig redo att gå på lån till en annan ligaklubb under 2012.

Mittfältaren som vanligtvis spelar under Neil Banfield gjorde sin debut för A-laget i oktober i Carling Cup-vinsten över Bolton på Emirates. Efter det har han bara törstat efter att få fler chanser på en högre nivå.
Nico berättade detta om sina erfarenheter för Arsenal.com:
- Det var otroligt att få chansen att spela i den matchen. Jag var nöjd med min insats, jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig på högerbacken. En satsning emot A-laget skulle jag vilja göra under 2012, och ifall jag inte tar en plats för att jag inte är redo så förhoppningsvis kommer jag gå på lån och få matcherfarenhet.
- Jag var nära att lånas ut innan fönstret stängde i november, och Wenger talade med mig och sade att jag måste börja spela mer som en senior och få erfarenhet. Att jobba på de svagare delarna av mitt spel kommer att hjälpa mig, men att spela och få erfarenhet av seniorfotboll samt höja sig till den nivån man måste ligga på kommer vara en stor hjälp. Jag är säker på att en utlåning kommer att hjälpa mig i framtiden.

Nico Yennaris har fått se spelare som Ignasi Miquel och Emmanuel Frimpong få chansen i Arsenals A-lag under de senaste tolv månaderna och han medger att det har inspirerat honom.
- Det är bra att se att de får spela för vi vet då att Arsene kommer att ge oss chansen. Vi har sett Frimpong göra det, Vi har sett ”Iggy” göra det, så varför skulle inte jag kunna? Många unga spelare får chansen i Arsenal. Även om de gör en karriär här eller någon annanstans, så har de ändå fått chansen. Det är bra för unga spelare att se detta.