Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Blir det Afrika för Arsenal i sommar.

Arsenal till Nigeria i sommar?

mån 16 jan 2012 kl 13:03

Arsenal håller på att slutföra planer på ett försäsongsläger i Nigeria den kommande sommaren.

Flera representanter från The Gunners besökte förra månaden Nigeria för att undersöka och diskutera om ett möjligt träningsläger där i juli. I fredags träffades organisationsbolaget, DanJan Sports och Arsenal på Emirates Stadium för att slutföra detaljer. Arsenals marknadsdirektör, Angus Kinnear berättade detta för BBC Sports:
- Allt är under kontroll. Det kommer bli Nigeria. Vi hade ett lyckat möte och har många planer. Det är väldigt viktigt att sända ut rätt signaler till supportrarna i väst Afrika och resten av kontinenten. Det finns en stark vilja i att komma närmare våra supportrar i Afrika och de första stegen till det tar vi i Nigeria.

Vanligtvis brukar Arsenal arrangera försäsongsturneringen Emirates Cup i London men på grund av de olympiska spelen har man tvingats ställa in sommarens turnering. Istället ser det alltså ut som att klubben ska göra sitt första besök genom tiderna på afrikansk mark. David Omigie från DanJan Sports kommenterade det så här:
- Det här är mycket stort eftersom Arsenal har många fans i Nigeria, det mest folkrika landet i Afrika. Det var väldigt viktigt att få träffa personer från olika delar av klubben och alla tycker det ska bli spännande med trippen till Afrika.

I juli 2008, åkte Manchester United och Portsmouth till Nigerias huvudstad Abuja för att spela försäsongsmatcher. Deras resor arrangerades också av DanJan Sports. United spelade först mot ”Pompey” och senare mötte Portsmouth det nigerianska NPL-laget Kano Pillars.

Premier League är mycket populärt i det fotbollstokiga Nigeria, där miljontals supportrar följer ligan både på digital- och satellit-TV. Detta är dock bara ett rykte eftersom inget har bekräftats av klubben.