Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vela trivs bra i Spanien.

Vela vill stanna i Sociedad

ons 8 feb 2012 kl 17:33

Carlos Vela har bekräftat att han hellre vill stanna i sin utlåningsklubb Real Sociedad än att återvända tillbaka till Arsenal efter denna säsong.

Den mexikanska landslagsspelaren Carlos Vela har haft svårt att etablera sig under sin tid i Arsenal. Han har bara gjort 11 mål på 64 matcher för the Gunners och i de flesta av de inräknade matcherna har han kommit in som avbytare. Vela har de senaste säsongerna varit utlånad till Salamanca, Osasuna och West Bromwich och är alltså just nu på lån i den spanska La Liga-klubben Real Sociedad.

Han är glad över att vara tillbaka i den spanska högsta divisionen och 22-åringen vill gärna att Arsenal och Sociedad kommer överens om en deal som gör att han får stanna i Spanien. Carlos Vela berättade detta för den spanska tidningen, El Diario Vasco:
- Jag vill stanna i Real. Jag är glad och folket här stöttar mig. Jag är tacksam för den möjligheten som Arsenal gett mig, men jag trivdes inte där och det påverkade mitt arbete. Det kändes jobbigt varje dag och när det kom till träning så funderade jag på att åka hem. Hur som helst så är jag glad här och har fått många bra kompisar.

Angående att stanna i Sociedad kommenterade Vela så här:
- Det är för tidigt att prata om det nu men jag stänger inte dörren till Real. Men ifall det inte går att få till en överenskommelse med Arsenal så går det inte att göra något. Som jag sa, så trivs jag här och skulle vilja hjälpa laget att hålla sig kvar uppe. Sen får vi se vad som händer i sommar. Just nu så kan vi inte göra något även om vi skulle vilja det.