Medlemmar: 8800 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortsätter Arsenals segersvit mot Everton?

Inför: Everton - Arsenal

tis 20 mar 2012 kl 15:33

Skall Arsenal lyckas ta en ny tung trea? I vägen står Everton, något av en favoritmotståndare. Arsenal har vunnit sju av de nio senaste matcherna lagen emellan.

Det känns som evigheter sen sist. Arsenals uttåg i samtliga cuper har gjort att man endast har ligaspelet att koncentrera sig på. Det betyder att det nu ofta är mer än en vecka mellan matcherna, något som är en total pina för oss supportrar.
För spelarna känns det säkert också något opassande då laget befinner sig i en oerhörd framgångsvåg. De tre senaste matcherna i ligan har inneburit nio poäng och man har ätit upp Spurs försprång på tio poäng. Inför tjugonio i Premier League har Arsenal en poäng upp till tredje plats och tre poäng till godo på Chelsea som ligger på en mindre glamorösa plats nummer fem.

Morgondagens motståndare är Everton och det är även de som står som matchvärd till onsdagens senare drabbning. Laget som huserar på Godison Park kommer från en tung derbysorti i ligan när man fick pisk med 3-0 borta mot Liverpool.
Everton ligger för närvarande på tionde plats i ligan. Man spelade i helgen cupmatch mot Sunderland och fick med sig 1-1 från Goodison Park vilket betyder omspel. John Heitinga gick ut efter matchen och sa att man var inne i ett hektiskt spelschema men att man nu måste fokusera på matchen mot Arsenal.

Självklart kommer ett stort blickfång vara på Arsenals Mikel Arteta under morgondagens match. Spanjoren lämnade Everton i somras för att krita på för Gunners, detta efter att ha representerat Everton sedan 2005. Arteta har berättat att det var svårt att lämna Goodison men att han ville spela ute i Europa och öka sina chanser till att vinna titlar.
Senaste mötet lagen emellan vanns av Arsenal hemma på Emirates. Matchen slutade 1-0 och det var inte helt oväntat Robin Van Persie som avgjorde det mötet med en elegant volley med tjugo minuter kvar att spela.

COME ON YOU GUNNERS!

SPELPLATS

Plats: Goodison Park
Tid: 21.00
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 3.00 X) 3.30 2) 2.40
TV-sändning: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal börjar få ordning på skadorna. Det har inte inträffat något mirakel den senaste veckan så långtidsskadade Jack Wilshere, Per Mertesacker och Emmanuel Frimpong förblir skadade och således utanför matchtruppen. Abou Diaby spelar med reserverna mot Liverpool (skall spela 60 minuter) istället. Francis Coquelin är ett par veckor ifrån full träning medan Sebastién Squillaci har börjat träna för fullt.

EVERTON: Antingen har de ett jävla flyt eller bara skicklighet att undvika skador inför slutspurten. Endast Darron Gibson kommer missa onsdagens drabbning på grund av skada.

STATISTIK

Arsenal har gjort tretton mål på sina senaste fyra besök på Goodison Park.

Evertons senaste seger över Arsenal i ligan var i Mars 2007 när Andry Johnson avgjorde i matchens sista spelminut.

Tim Cahill har gjort mål på Arsenal när lagen möts på Goodison Park i tre av de fyra senaste mötena.

Robin Van Persie har blivit den sjunde spelare att göra mål på sexton olika lag under en säsong i Premier League.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs
Mittfält: Thomas Rosicky, Alex Song, Mikel Arteta.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Gervinho
Avbytare: Lukasz Fabianski, Johan Djourou, André Santos ,Alex Oxlade-Chamberlain, Yossi Benayoun, Marouane Chamakh, Aaron Ramsey

EVERTON
Målvakt:
Howard
Försvar: Neville, Heitinga, Jagielka, Baines
Mittfält: Pienaar, Osman, Fellaini, Drenthe
Anfall: Cahil, Jelavic
Avbytare: Hahnemann, Hibbert , Coleman, Distin, Gueye, Vellios, Stracqualursi, McFadden