Medlemmar: 8883 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Poldi och Arsenal spräcka målnollan mot Stoke?

Inför: Stoke-Arsenal

lör 25 aug 2012 kl 10:58

Efter 0-0 hemma mot Sunderland i premiären väntar nu på söndag en tuff bortamatch mot Stoke på Britannia Stadium.

Arsenal spelade 0-0 i hemmapremiären mot Sunderland förra helgen och en del supportrar såg det som ett fiasko och man började till och med prata om en "kris" i Arsenal. Om man ser den matchen från en positiv synvinkel så kan man säga att vi såg ovanligt stabila ut bakåt och höll nollan samtidigt som det skapades lägen framåt, inte minst av vår nya kreativa mittfältare, Santi Cazorla. Det som kan bli bättre är avsluten då vi hade hela 23 avslut men endast 3(!) utav dessa var på mål.

På söndag väntar alltså Stoke City FC på bortaplan och det är en match som Arsenal alltid brukar ha stora problem att ta tre poäng i. Förra säsongens möte på Britannia slutade 1-1 efter att Peter Crouch gett Stoke ledningen i den 9:e matchminuten innan Robin van Persie kunde kvittera för Arsenal sex minuter senare. Ett klassiskt möte lagen emellan är det som spelades på Britannia i februari 2010. Det var i den matchen som Ryan Shawcross med en våldsam tackling bröt Aaron Ramseys ena ben vid ställningen 1-1. Arsenal vann ändå den matchen efter två sena mål av Fabregas och Vermaelen men sedan den dagen har det uppstått en stor rivalitet och hat mellan lagen.

Stoke spelade borta mot Reading i sin premiärmatch som slutade 1-1 efter att Reading kvitterat på straff i den 90:e minuten och enligt flera rapporter verkar det som att Reading var det bättre något bättre laget. Precis som med Arsenals premiärmatch ska man inte dra för stora växlar av Stokes för en premiär är alltid speciell och det kommer vara skillnad nu när man spelar hemma på Britannia där man alltid är starka. Arsenal brukar alltid ha problem med Stokes långa inkast men i matchen mot Reading startade ingen utav de två långkastarna Rory Delap eller Ryan Shotton, återstår dock att se om de startar på söndag.

För Arsenals del är detta en mycket viktig match då man nu går in i en period med flera tuffa matcher på kort tid så tre poäng är nästan ett måste på söndag. Som vanligt kommer det säkert vara Arsenal som håller i taktpinnen och för spelet mot Stoke, men klarar man av att försvara sig emot de kontringar som kommer och eventuella långa inkast samtidigt som man framåt skapar lägen som man avslutar resolut så kan detta bli en rolig söndag.

SPELPLATS

Plats: Britannia Stadium.
Tid:14.30
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 3,45 X) 3.35 2) 2,15
TV-sändning: Viasat Fotboll/HD

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL:

Arsenals skadelista är redan lång så här tidigt på säsongen och dessa spelare kommer definitivt missa matchen mot Stoke: Tomas Rosicky, Bacary Sagna, Jack Wilshere, Laurent Koscielny och Emmanuel Frimpong. Både Wojciech Szczesny och Lukasz Fabianski har dragits med småskador i veckan men enligt Wenger ska båda vara redo för spel på söndag. Alex Oxlade-Chamberlain är tillbaka i fullträning efter att ha missat matchen mot Sunderland på grund av skada.

STOKE:

Stoke kommer till spel med en nästintill skadefri trupp och det är endast Geoff Cameron och Jermaine Pennant som är tveksamma till spel på söndag. Båda kommer att undersökas innan man tar ett beslut om de kan spela eller inte. Dean Whitehead missar definitivt matchen då han drog på sig ett rött kort i premiärmatchen mot Reading och är i och med det avstängd.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "They are teams who have experience of the Premier League who know how to make life difficult for you, who have specific style that is always difficult to face.They are a team who defends very well, and their football is based on efficiency and that always demands a great concentration level.

TONY PULIS: "I was more concerned at playing a promoted side – they are very dangerous when it’s all fresh and new and their supporters are right with them.Arsenal are obviously difficult. They have great players and we know it will be hard. It’s one of the great fixtures for us. They are one of the top clubs in the world but our fans are always at their best when we are the underdogs and that’s what we are in this game.

STATISTIK

Sedan Stokes återkomst till Premier League har det varit fem möten lagen emellan på Britannia Stadium. Av dessa fem har en slutat oavgjord, Stoke har vunnit tre och Arsenal en.

Peter Crouch har gjort sju Premer League-mål mot Arsenal.

Under säsongen 11/12 gjorde Stoke flest mål procentuellt på fasta situationer i Premier League (58 procent) samtidigt som Arsenal hade minst antal mål på fasta situationer procentuellt i Premier League (14 procent).

Sex av de nio mål som Stoke har gjort på Arsenal har varit på fasta situationer.

Arsenal har bara vunnit en utav deras sex senaste Premier League-matcher (1 vinst, 4 oavgjorda, 1 förlust).

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs.
Mittfält: Mikel Arteta, Abou Diaby, Santi Cazorla.
Anfall: Theo Walcott, Lukas Podolski, Gervinho.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Johan Djourou, Andre Santos, Francis Coquelin, Aaron Ramsey, Andrey Arshavin/Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud.

STOKE
Målvakt: Begovic
Försvar: Wilkinson, Huth, Shawcross, Wilson.
Mittfält: Kightly, Whelan, Palacios, Delap
Anfall: Walters, Crouch.
Avbytare: Sorensen, Ness, Jones, Shotton, Jerome, Etherington