Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta har öppnat säsongen starkt.

Arteta trivs i sin nya roll

mån 24 sep 2012 kl 22:59

Efter att Alex Song lämnade Arsenal för Barcelona i somras har den elegante mittfältaren Mikel Arteta fått ta på sig en mer defensiv roll än föregående säsong, en roll som spanjoren trivs i.

Mikel Arteta var given som en av Arsenals två defensiva mittfältare förra säsongen, men i inledning på denna säsong har hans roll blivit ännu mer defensiv än tidigare. När Song lämnade klubben för sydligare breddgrader var det många supportrar som under transferfönstret ropade efter en ny defensiv mittfältare. Wenger såg dock en annan lösning. Han gav Arteta ännu mer defensivt ansvar, vilket hittills fungerat ypperligt. Endast två insläppta mål i ligan talar sitt tydliga språk. Arteta själv ser inga problem med sin nya roll, så länge det hjälper laget.
- Det är en stor förändring men det är mest en mental grej. "The boss" är övertygad om att det är det bästa för laget och det är även jag. Så vi kör på det, säger Arteta.

Spanjoren tycker det har fungerat riktigt bra hittills. Trots att han hade tankar om huruvida hans fysik skulle räcka till som defensiv mittfältare. Arteta berättar att det var ett lyft för självförtroendet när det visade sig att han kunde matcha det fysiska spelet på mittfältet.
Arteta passar även på att berömma lagets attityd under säsongsupptakten. Och tror att den goda attityden är anledning till Arsenals fina form.
- Det får inte finnas en tidsperiod i en match där du slappnar av. Det kommer kosta, ännu mer mot storlag som det här (Manchester City), säger Arteta.

Arteta hyllar även likt flera andra spelare stämningen i laget.
- Alla är entusiastiska och du kan känna det, säger spanjoren.
Han berömmer även de tillresta supportrarnas stöd under matchen mot Manchester City.
- Dom var fantastiska idag. De lät mycket och stod bakom laget från start, säger han.