Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Gunners fortsätta att vinna?

Arsenal tar sig an Chelsea

fre 28 sep 2012 kl 15:13

Arsenal har fortfarande inte förlorat en enda match, men nu ställs man mot tufft motstånd i form av ett formstarkt Chelsea som gästar Emirates Stadium under lördag eftermiddag.

Fem matcher, två vinster, tre likaresultat. Så ser Arsenals ligafacit ut inför den sjätte omgången av världens bästa liga. Medan man tappat sex poäng får man inte glömma bort att man dels haft en väldigt tuff start samt att man fortfarande inte förlorat en enda match.

Chelsea har å andra sidan gått som tåget och vunnit fyra av fem möjliga matcher. Nyförvärv har imponerat och formen har inte svikit. Det gäller alltså att Arsenal är redo för en blå anstormning. The Gunners facit mot London-rivalerna är dock väldigt bra och under de senaste åren kan man räkna upp flera minnesvärda vinster, bl.a. 5-3 på Stamford Bridge och 3-1 hemma på Emirates.
Allt tyder på en fantastisk fotbollsmatch, men förutsättningarna såg liknande ut inför förra säsongens möte som slutade 0-0 efter en ytterst tråkig match. Hur det än går är det som vanligt tre pinnar som är viktigast på lördag eftermiddag. Det får gå till exakt hur som helst, så länge Arsenal står där som segrare.

The Gunners har hittills imponerat stort i ligaspelet och man har enbart släppt in två mål, mycket tack vare en välfungerande defensiv som jobbat fantastiskt bra ihop. Nu gäller det att föra den positiva trenden vidare och hoppas på ännu en felfri insats från de röd-vita.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenals skadeläge ser allt bättre ut för var dag som går. Många av de långtidsskadade spelarna - Emmanuel Frimpong, Jack Wilshere, Bacary Sagna. Tomas Rosicky - är på väg tillbaka, men inte riktigt redo ännu. Det återstår fortfarande frågetecken kring Thomas Vermaelen, Lukasz Fabianski och Wojciech Szczesny, men det troliga scenariot är att Vermaelen får vila lite till medan Mannone fortsätter i mål.

CHELSEA: Chelsea har det bättre än Arsenal på skadefronten och det är för tillfället bara Daniel Sturridge och Frank Lampard som ser ut att missa matchen. Chelsea-kaptenen är dock bara satt som ett frågetecken och kan mycket väl komma att bli spelklar.

STATISTIK

Arsenal och Chelsea har mött varandra fyrtio gånger i Premier League. I mötena lagen emellan har det blivit hela 108 mål. Arsenal har vunnit 36 av 75 ligamöten på hemmaplan mot de blå. Chelsea har vunnit nitton gånger borta mot Arsenal.

Nästa Arsenal-vinst kommer att bli Arsène Wengers 350e ligavinst, vilket skulle vara passande på lördag då han firar sexton år som Arsenal-tränare. The Gunners har bara förlorat två av sina senaste tjugoen ligamatcher.

De fyra kommande hemmamatcherna är alla London-derbyn för Arsenal. Laget är för övrigt tio platser högre, har fem mer poäng och en femton mål bättre målskillnad än vid samma tidpunkt förra säsongen. Mikel Arteta kan komma att göra sin 250e match i England medan Johan Djourou och Andrej Arsjavin kan göra match nummer 100 i Arsenal-tröjan.

Enda matchen Chelsea tappat poäng i hittills i är ett London-derby (QPR borta - 0-0). Man har inte släppt in ett enda ligamål på 331 minuter. Frank Lampard har gjort 98 mål i matcher som spelats i London. Bara Thierry Henry har gjort fler - 133.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Vito Mannone.
Försvar: Carl Jenkinson, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Santi Cazorla, Mikel Arteta, Abou Diaby.
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud, Lukas Podolski.
Avbytare: Damien Martinez, Francis Coquelin, Johan Djourou, Andre Santos, Theo Walcott, Aaron Ramsey, Gervinho.

CHELSEA
Målvakt: Petr Cech.
Försvar: Branislav Ivanovic, David Luiz, John Terry, Ashley Cole.
Mittfält: Mikel, Frank Lampard, Oscar.
Anfall: Juan Mata, Fernando Torres, Eden Hazard.
Avbytare: Ross Turnbull, Oriol Romeu, Ramires, Victor Moses, Gary Cahill, Cesar Azpilicueta, Ryan Bertrand.