Medlemmar: 8795 st.

U18-laget lyckades in få hål på WBA.

Mållöst för U18 mot WBA

lör 29 sep 2012 kl 10:03

Arsenal U18 spelade igår 0-0 mot West Bromwich Albion på London Colney. Det fanns lägen till att göra det vinnande målet men bollen ville inte in för The Gunners.

Pat Hollands ungdomar i Arsenal spelade igår eftermiddag sin sjätte match för säsongen då West Brom gästade träningsanläggningen. Detta skulle visa sig bli ett mållöst möte men som vanligt när Arsenal spelar så fanns det lägen att vinna matchen men skärpan i avsluten saknades och 0-0 var ett faktum.

I den första halvleken låg Arsenal på och pressade rejält för ett ledningsmål. Första bästa läget kom efter femton minuter då Austin Lipmans avslut på Brandon Ormonde-Ottewills inlägg räddades på mållinjen. Samme, Austin Lipman skulle i mitten av halvleken få ett friläge men även denna gången var Lewis i WBA-målet med på noterna. Trots stort övertag spelmässigt från Arsenal hade även gästerna en bra chans då Howkins nådde högst på en hörna och bollen såg ut att vara på väg in i nät men en ackrobatisk räddning från den överårige Reice Charles-Cook hindrade detta.

I inledningen av den andra halvleken var det ett mer jämnare spel och båda lagen skapade chanser. Efter 65 minuter när Anthony Jeffrey kom in istället för Arinse Uade började Arsenal återigen ta tag i taktpinnen och mycket handlade just om den nyinbytte ytterforwraden, Jeffrey. Först vek han in från kanten och avslutade strax utanför, sedan någon minut senare kom Jeffrey helt fri med målvakten men bra försvarsarbete av West Brom gjorde att han inte hann avsluta. Både Jon Toral och Austin Lipman hade varsitt bra läge att avgöra matchen på i slutskedet men när domaren blåste för full tid var ställningen fortfarande 0-0.

Arsenal-West Bromwich Albion 0-0

Reice Charles-Cook - Leander Siemann, Zac Fagan, Thomas Dallison, Arinse Uade (65) - Alex Iwobi (77), Isaac Hayden, Jack Jebb, Brandon Ormonde-Ottewill - Jon Toral, Austin Lipman.

Avbytare: Josh Vickers, Glen Kamara (77), Alfred Mugabo, Tarum Dawkins, Anthony Jeffrey (65).