Medlemmar: 6150 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det är inte alltid man vinner snyggt, säger Gibbs.

Gibbs: "Vi visade bra karaktär"

tor 4 okt 2012 kl 10:09

Gibbs hyllar lagets karaktär efter segern mot Olympiakos i Champions League och säger också hur viktig segern var efter helgens förlust.

Arsenal tog en, på pappret, övertygande 3-1-seger mot Olympiakos i gruppspelets andra omgång i Champions League.
Mål från Gervinho, Podolski och Ramsey ledde till den andra raka segern ute i Europa och Arsenal har ett bra grepp om gruppen.
Som vi sett många gånger med Arsenal så släppte man in Olympiakos i matchen trots att man tagit ledningen med 1-0 i den 42:a minuten och grekerna kvitterade. Trots det lyckades man hitta ytterligare två mål och 3-1 är ett godkänt resultat.
Gibbs är dock medveten om att det finns mycket kvar att jobba på.
- Man måste vinna så här ibland, sa han till Arsenal Player efter matchen.

- Inga matcher i Champions League är lätta. Vi visade bra karaktär, det är svårt när det står lika och man måste göra mål men vi lyckades. Vår kvalité visade sig i slutändan och vi fick en andra viktig seger i Champions League. Allt handlar om att göra det ligga extra, att vinna matchen. Vi vet vad vi kan. Vi visade både ikväll och i matchen innan att vi har vad som krävs för att vinna de här matcherna. Vi hade perioder i båda matcherna när vi hamnade fel. Det handlar bara om att vända på pressen. I slutändan var det den individuella kvalitén som gjorde skillnaden.

- Det var viktigt att komma tillbaka efter förlusten mot Chelsea i helgen. Det var extra viktigt för oss spelare. Vi ville bara skaka av oss alla tvivel som kommer [med en förlust]. Vi lyckades med det och nu är vi på gång igen. Det här är det vi behöver göra och nu är det bara att fortsätta härifrån.