Medlemmar: 8835 st.

Giroud gjorde sitt första PL-mål när Arsenal vann på Upton Park.

Giroud nätade när Arsenal vann

sön 7 okt 2012 kl 00:11

Efter en tuff första halvlek reste sig Arsenal i den andra och besegrade till slut West Ham med 3-1 i London derbyt. Extra glädjande var det att Olivier Giroud gjorde sitt första Premier League mål.

Det fanns frågetecken innan matchen kring huruvida Arsenal skulle klara av West Hams fysiska spel. Och lätt blev det inte heller, men efter stark avslutning stod Arsenal som segrare i mötet med West Ham.
Arsenal inledde matchen som så ofta med ett stort bollinnehav och skapade inledningsvis även ett antal chanser genom bland annat Olivier Giroud och Santi Cazorla. West Ham däremot föll som väntat långt ner i banan och lät Arsenal passa runt bollen strax utanför straffområdet. När West Ham väl fick bollen sökte de i princip alltid Andy Caroll genom långa uppspel. Oftast stod tysken Per Mertesacker som var tillbaka efter sjukdom på rätt plats och såg till att West Hams uppspel inte resulterade i några särskilt farliga lägen.

Men efter 20 minuters spel i form av handbollsanfall från bortalaget var det istället hemmalaget som slog till. Mohamed Diame tog emot en passning ute till vänster, på kanten av straffområdet. Diame vände sedan bort Aaron Ramsey fullständigt, bröt in i straffområdet och smällde upp bollen i nättaket. 1-0 West Ham efter deras första riktigt farliga målchans.
Efter hemmalagets ledningsmål sänktes tempot ordentligt och West Ham började komma in i matchen mer och mer. Andy Caroll var ständigt ett hot i straffområdet och Arsenal hade svårt att få fram riktigt bra målchanser. Arsenal var nere i brygga.

Men i slutskedet av första halvlek, med fem minuter kvar att spela slog Giroud en passning ut till Lukaz Podolski som kom stormandes fram på vänsterkanten. Tysken tog emot bollen, tittade upp och slog ett hårt inlägg mot den främre stolpen där Giroud som tagit en lång löpning in i straffområdet dök upp och tryckte in det viktiga kvitteringsmålet för Arsenal. Men även ett viktigt mål för fransmannen själv då det var hans allra första i Premier League. Arsenal kunde pusta ut en aning och gå till halvtidsvila med ett lika resultat.
Om det var ett lågt tempo i första halvlek och relativt chansfattigt var andra halvlek något helt annat. Till en början böljade matchen snabbt fram och tillbaka och bägge lagen skapade chanser. Matchen var i inledningen av andra halvlek helt jämn och med bättre skärpa i de avgörande lägena kunde bägge lagen ha tagit ledning tidigt. Men det skulle dröja innan ledningsmålet kom.

I matchens 55:e minut var tyvärr vänsterbacken Kieran Gibbs tvungen att gå av på grund av skada. In kom istället brasilianaren Andre Santos. Tråkigt för Gibbs som visat upp en fin form under inledningen av säsongen.
Ju mer tiden gick började Arsenal ta över spelet mer och mer. Det hårt arbetande West Ham mittfältet tröttnade sakta men säkert vilket gjorde att Arsenal med Santi Cazorla och Arteta i spetsen började styra spelet mer och mer.
I den 60:e minuten bytte Wenger in Walcott istället för Gervinho. Ett drag som skulle visa sig vara lyckat. Med lite mindre än en kvart kvar av matchen serverade Giroud Walcott en fin djupledsboll. Engelsmannen tajmade sin löpning perfekt och avslutade kyligt vid den närmsta stolpen förbi Jääskeläinen. Arsenal hade vänt matchen och var i ledning.

West Ham var fortfarande farliga när de närmade sig Arsenal straffområde. Det skulle krävas ett stycke magi från Cazorla för att vinsten skulle kännas säkrad för Arsenal. Den lille spanjoren avlossade i den 83:e minuten ett skott med vänsterfoten från 25 meter som gick rakt upp i Jääskeläinens vänstra kryss.
Efter målet bytte Wenger in Laurent Koscielny och Arsenal såg till att resultatet stod sig tills domaren Phil Dowd blåste av matchen. Arsenal hade ännu en gång vänt ett underläge och kunde vara nöjda med att återigen vara ett vinnande lag i Premier League.