Medlemmar: 8120 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tror van Persie kommer få skit på lördag.

Wenger orolig för bortafansen

tor 1 nov 2012 kl 12:56

I somras lämnade Robin van Persie Arsenal efter åtta år i klubben och gick till rivalen Manchester United. Arsene Wenger är nu orolig för att bortafansen inte kommer att respektera honom.

På lördag eftermiddag kliver Arsenal ut på Old Trafford. I spelargången kommer ett bekant ansikte att dyka upp, men stå i fel spelarled. Det handlar naturligtvis om holländaren som spenderade åtta år i Arsenal, men nu befinner sig i Manchester United efter en långdragen transfersaga som först fick ett slut i augusti.
Arsenals högljudda bortafans har alltid tillhört ligans bästa på både gott och ont. Nu är Arsene Wenger orolig för den mottagning van Persie kommer att få av de tillresta fansen.
- Jag hoppas att han får en respektfull mottagning eftersom han spelade för oss i åtta år. Han var väldigt bra för oss. Han bör bli respekterad.

Förra säsongen slutade resan till Old Trafford med en förnedrande förlust, men nu hoppas Wenger att man kan lämna det bakom sig.
- Jag tror att det finns en emotionell aspekt till det resultatet, men fotbollsmässigt bör man inte lägga för stor vikt på ett sådant resultat. Det resultatet kom till på grund av speciella omständigheter.

Under Robin van Persies tid i Arsenal sjöng många motståndarfans en ökänd ramsa som refererade till de våldtäktsanklagelser som han fick bära med sig efter ett landslagsläger för sju år sedan. Den ramsan sjungs nu istället av många Arsenal-fans, vilket kan vara anledningen varför Wenger är orolig.
- Vi bedriver kampanjer mot diskriminering. Så var det förra veckan och så kommer det även vara den här veckan. Jag har ingen aning vad supportrarna kommer att göra, men jag hoppas att han får den mottagning han är värd.