Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cazorla har anpassat sig snabbt till livet i England.

Cazorla trivs i Premier League

fre 2 nov 2012 kl 14:31

Arsenals lille spanjor har snabbt anpassat sig till den engelska fotbollen och lika fort blivit en publikfavorit på Emirates. Carzorla berättar själv att han trivs alldeles utmärkt i Premier League.

Att Santi Cazorla snabbt anpassat sig till det mer fysiska spelet i Premier League råder det inga tvivel om. Spanjoren säger själv att han trivs med det offensiva tänket och höga tempot i ligan. Han tackar sina lagkamrater för att de har gjort det lätt för honom att anpassa sig, men Santi tycker att han fortfarande kan förbättra sig.
- Fotbollen är mycket snabbare än i Spanien men inte lika taktisk. Här verkar det som lagens prioritet är att attackera istället för att försvara sitt eget mål, vilket är fantastiskt. Det är en stor chans för mig men jag hoppas fortsätta förbättra mig, säger Cazorla.
- Som jag har sagt förut, det är tack vare klubben, mina lagkamrater och Arsenals fotbollsfilosofi som jag har haft det lättare att passa in i laget och i Premier League. Jag är nöjd. Jag tror fortfarande att jag kan utvecklas, och det kan även laget, men vi hoppas på att fortsätta förbättra oss.

Cazorla har svårt att ta ställning i den ständiga debatten kring vilken liga av Premier League eller La Liga som är den bästa.
- Det är svårt att välja en av de europeiska ligorna före en annan. Det är stora klubbar i många av dem, speciellt i den spanska och engelska.
- Det är väldigt bra lag som tävlar mot varandra, som t.ex. i europeiska tävlingar där Chelsea vann Champions League senast, och Barcelona året innan det. Det är väldigt svårt att välja mellan dem.