Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal rida vidare på vändningen i Reading när man ska till Manchester?

Inför: Manchester United - Arsenal

fre 2 nov 2012 kl 17:16

Det är dags för en av säsongens tuffaste möten, nämligen Manchester United borta på Old Trafford. Det är också Robin van Persies första match mot Arsenal för sin nya klubb.

Det klassiska mötet mellan Arsenal och Manchester United, som kring millenieskiftet var den absolut tyngsta Premier League-matchen på säsongen, stundas återigen. Arsenal kommer från en helt galen match mot Reading i Ligacupen där man tog igen ett 4-0-underläge och också vände det till en vinst med 7-5 efter två extrahalvlekar. Arsenals form har varit obalanserad och goda insatser har blandats med horribla försök till att spela fotboll. Det återstår att se vilken typ av fotboll Arsenal väljer att spela på Old Trafford.

Hemmalaget Manchester United kommer också från en liknande galen match där de tillslut förlorade mot Chelsea med 5-4 i Ligacupen. Matchen innan det spelades även den mot Chelsea, och där vann Manchester United med 3-2 och kunde flytta upp till en andra plats i Premier League-tabellen. Robin van Persie som gjorde det förbjudna bytet från Arsenal till Manchester United i somras har varit i storform under säsongens upptakt, och är tillsammans med Wayne Rooney United största hot.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Gervinho är skadad i upp till tre veckor. Wenger berättar också att varken Szczesny, Gibbs eller Diaby är tillbaka. Utöver det har inga skador kommit till sen senaste matchen.

MANCHESTER UNITED: United fick en väldigt tung skada på Vidic som blir borta till jul. Chris Smalling tränar återigen med laget men är troligen inte med i truppen mot Arsenal.

STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Vito Mannone
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, André Santos.
Mittfält: Mikel Arteta, Jack Wilshere, Santiago Cazorla.
Anfall: Aaron Ramsey, Olivier Giroud, Lucas Podolski.
Avbytare: Damian Martinez, Theo Walcott, Laurent Koscielny, Carl Jenkinson, Alex Oxlade-Chamberlain, Francis Coquelin, Andrey Arshavin.

MANCHESTER UNITED

Målvakt: David De Gea.
Försvar: Rafael, Rio Ferdinand, Johnny Evans, Patrice Evra.
Mittfält: Antonio Valencia, Michael Carrick, Anderson, Ashley Young.
Anfall: Wayne Rooney, Robin van Persie.