Medlemmar: 8839 st.

Arsenal fick inte med sig några poäng hem från Manchester.

Robin van Persie sänkte Arsenal

sön 4 nov 2012 kl 13:13

Det blev en ny förlust på Old Trafford för Arsenal som förlorade med 2-1. Manchester Uniteds första mål gjordes av Robin van Persie.

Inför matchen hade Arsenal bara tagit en poäng på nio matcher mot Manchester United på Old Trafford, och den sparsamma skörden skulle inte heller ändras efter gårdagens match. Förra säsongens match borta mot Manchester United slutade med en bedrövlig 8-2-förlust. Endast Ramsey bestod från elvan som spelade då för ungefär ett år sedan.

Matchen startade inte som Arsenal hade hoppats då Vermaelen står för ett stort misstag där han ger bort bollen till föregångare som Arsenal-kapten och Robin van Persie slår enkelt in bollen i mål förbi Mannone. Tre minuter hade gått och Arsenal hade redan en enorm uppförsbacke.

Sedan skulle Arsenal ha mycket av bollinnehavet, men likt de senaste veckornas matcher skapas väldigt få eller inga chanser. United, som såg relativt lite av bollen under merparten av första halvleken, skapade däremot de hetaste målchanserna. Främst skapade de målchanser genom högerflanken där Valencia gång på gång tog sig förbi André Santos som hade en bedrövlig och hårt kritiserad match.

I slutminuten av den första halvleken ska Santi Cazorla försöka täcka ett inlägg som tar på hans hand som han har in till bröstet, och domare Mike Dean blåser för straff. Wayne Rooney stegar upp för att ta straffen som han missar efter att ha slagit den utanför Mannones högra stolpe. Det är 1-0 till Manchester United efter den första halvleken.

I den andra så fortsätter Arsenal ha bollinnehavet, men fortsätter också att sakna kreativitet och löpningar. Vermaelen var i början av andra halvlek nära att göra ett liknande misstag, men lyckligtvis för Arsenal-kaptenen lyckades inte Antonio Valencia konvertera chansen till ett mål. Theo Walcott byttes in i 52a minuten i stället för Ramsey, men lyckades inte göra något större intryck.

I sann Manchester United-anda gör sedan hemmalaget även ett 2-0-mål fast de har väldigt lite boll. Målet kommer som resultatet av en hörna, och lilla Patrice Evra lyckades nicka in bollen. Efter det drar Jack Wilshere på sig ett andra gult kort efter en stämpling och visas ut. Luften gick ur Arsenal i och med målet och utvisningen, även om man i det absoluta slutskedet av matchen lyckas lirka in ett tröstmål genom Cazorla. Arsenal förlorade med 2-1.

Arsenal har i sina fem senaste Premier League-matcher förlorat tre, och det är inte bra nog för ett lag som ska kunna utmana om titlar. Trots en väldigt svag säsongsinledning har Arsenal däremot endast två poäng upp till fjärdeplatsen, och de ska man vara väldigt tacksamma för.

Manchester United – Arsenal 2-1

Mål: 1-0 (3) van Persie, 2-0 (67) Evra, 2-1 (90) Cazorla
Domare: Mike Dean