Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Szczesny var bra i comebacken enligt Kristoffer Olsson.

Comeback för Szczesny i U21

fre 9 nov 2012 kl 20:33

Wojciech Szczesny gjorde comeback efter sin långtidsskada idag då han vaktade målet för U21-laget när man föll hemma mot West Ham med 1-2. 

Den polske målvakten, Szczesny hade inte spelat någon match sedan han ådrog sig en ankelskada i matchen mot Southampton 15:e september innan han idag spelade med Arsenal U21 i hemmamatchen mot West Ham. Matchen slutade 2-1 till gästerna men ska man vara ärlig så var det inte så mycket han kunde gjort vid de båda målen.

Under den första halvleken var det inte mycket Szczesny behövde göra förutom en farlig frispark i inledningen och totalt sett var det inte mycket målchanser som skapades från The Hammers. Däremot så skapade Arsenal mycket framåt och det första bra läget kom i den fjortonde minuten då svenske Kristoffer Olsson skickade in ett inlägg från högerkanten som Serge Gnabry mötte med huvudet och nickade ned bollen till Akpom vars avslut gick över ribban.

En stund senare kom Gnabry fri och rundade målvakten, hans touch blev dock för lång och han kom ur vinkel. Tysken behöll dock lugnet med bollen och serverade Olsson i mitten med ett inlägg men svenskens nick smet strax utanför. Båda lagen skapade varsitt riktigt läge till innan man gick till pausvila med 0-0.

Den andra halvleken började på sämsta möjligaste sätt för Arsenal då man hamnade i underläge redan efter endast en minut. The Gunners höjde sig dock spelmässigt efter detta och efter 77 minuter skulle kvitteringen komma. Thomas Eisfeld serverade Gnabry med en boll strax utanför offensivt straffområde, han tog med sig bollen från sina försvarare och avslutade i det vänstra hörnet. 1-1.

Gästerna, West Ham skulle dock få sista ordet i matchen för med fyra minuter kvar nickade McCallum in 1-2 från en mycket misstänkt offsideposition och det gav de tre poäng och Arsenal en oförtjänt förlust.

Undertecknad har varit i kontakt med Kristoffer Olsson efter matchen och fått en exklusiv kommentar angående matchen:
- Vi spelade väldigt bra i första och skapade även ganska mycket chanser. Jag själv var med mycket i spelet och det kändes riktigt bra! Sen i den andra gör de mål direkt på avspark och vi får jobba i uppförsbacke under hela den andra halvleken. Sen gör vi ju 1-1 men orättvist nog så gör ju de 2-1 från ett offsideläge i slutet. Riktigt tungt eftersom vi var det bättre laget.

Kristoffer var även imponerad av Wojciech Szczesnys spel: - Han var stabil och kunde inte riktigt göra något på målen. Det märks att han är rutinerad och duktig med fötterna.

Arsenal-West Ham 1-2

Mål: 0-1 (46) Rob Hall, 1-1 (77) Serge Gnabry, 1-2 (86) Paul McCallum.

Så spelade Arsenal:

Wojciech Szczesny - Martin Angha, Sebastien Squillaci, Sead Hajrovic, Ignasi Miquel - Nico Yennaris (73), Isaac Hayden (86), Kristoffer Olsson - Thomas Eisfeld, Chuba Akpom, Serge Gnabry.

Avbytare: Reice Charles-Cook, Jernade Meade (73), Hector Bellerin (86), Jon Toral, Josh Rees.