Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Paddy hyllar Abou.

Vieira: Diaby är bättre än jag var

tis 20 nov 2012 kl 17:33

Abou Diaby är än en gång långtidsskadad och det är inte bara Arsenal-supportrarna som sörjer hans frånvaro. Patrick Vieira tycker bl.a. att Abou Diaby är bättre än han någonsin var.

Sedan Dan Smith gav sig på Abou Diaby i en onödig duell har fransmannens karriär gått spikrakt neråt. De få gånger Arsenal-mittfältaren fått vara skadefri har han gjort stor succé, vilket inte minst märktes i matchen mot Liverpool då han blev vald till matchens bästa spelare.
Arsenal-legendaren tycker likt många Arsenal-supportrar väldigt synd om Diaby och är riktigt frustrerad över hans ständiga skador.
- Jag är besviken och frustrerad över alla de skador Diaby fått erfara. Om han skulle fått vara skadefri skulle han förbättra sig konstant. Han skulle nå exceptionella höjder som fotbollspelare.

Vieira som nu arbetar för Manchester City menar till mångas stora förvåning att Diaby är en mycket mer komplett spelare än han någonsin var.
- Hans potential är större än min någonsin var. Han är bättre tekniskt, bättre på att dribbla och bättre på att göra mål. I ett ord är han mer mångsidig än jag var. Jag kanske var bättre med min fysiska närvaro.

Vieira tror dock att han har en sista chans att nå toppnivån.
- Jag förmodar att det är väldigt svårt för honom att inte ha nått toppen av sin nivå, men ännu är det inte för sent.

Abou Diaby beräknas vara tillbaka i spel om några veckor. Om han gör succé återstår att se, men om han vill uppfylla sin potential är det enda sättet för honom att bli skadefri. Alla Arsenal-supportrar kan bara hoppas.