Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry lär inte göra några mål i helgen - vem tar den rollen?

Inför: Arsenal - Blackburn Rovers

lör 16 feb 2013 kl 13:17

Förra årets möte mellan lagen på Emirates slutade med en 7-1-seger för Arsenal. Då skördade bildens hjärta Thierry Henry framgång. Vem tar den rollen imorgon?

Hipp Hipp Hurra. Äntligen går det att åter se FA-cupen på svensk tv. Morgondagens match mot Blackburn kommer sändas på TV10 vilket får ses som ett stort glädjebesked. Ytterligare ett glädjebesked är att kapten Thomas Vermalen åter ser ut att kunna kaptenera sin skuta då mittbacken har 90 procents chans att bli matchklar.

Förra året så möttes lagen i Premier League. Nu spelare Blackburn i Championship men med ett rutinerat lag vilket gör morgondagens match väldigt intressant. I gästernas lag hittar vi två gånger Olsson som båda förväntas starta imorgon. Arsenal väntas göra en del ändringar med tanke på att tisdagens match mot Bayern München nästa vecka.

Jack Wilshere som oroväckande haltade ut från förra veckans match mot Sunderland har chans till att bli spelklar. Men att Wenger skulle chansa med bår guldklimp får ses som väldigt onödigt, vi kan däremot tolka det som att chanserna till spel på tisdag ökar.

Blackburn ligger för närvarande på åttonde plats i Championship, sex poäng upp till playoff. Man gjorde i dagarna klart med David Bentley som man därmed lånar från Tottenham. Bentley är spelklar mot Arsenal och har sedan tidigare representerat Blackburn framgångsrikt.

Morgondagens match blir viktig då FA-cupen får ses som Arsenals bästa chans till att vinna en titel i år. Carl Jenkinsons avstängning och skador gör att rockader i backlinjen antagligen kommer att utebli. Framåt förväntas vi lufta en del spelare som tidigare fått lite speltid.

Skade- och avstängningsläget

ARSENAL: Till matchen förväntas Thomas Vermaelen åter vara i spel. Det kommer även göras sena tester för Laurent Koscielny och Jack Wilshere men med tanke på Champions League nästa vecka lär duon börja på bänken på sin höjd. Kieran Gibbs har en liten chans att komma tillbaka i matchskick till returmötet mot Bayern i mars. Carl Jenkinson är avstängd.

BLACKBURN: Skadeläget i Blackburn är inte helt orosfritt. Dickson Etuhu, Adam Henley, Josh King och Leon Best har varit skadade och förväntas inte vara tillbaka till matchen imorgon på Emirates.

Statistik

Förra årets möte lagen emellan i Premier League resulterade i 15 gjorda mål.
Arsenal är obesegrade i 34 raka matcher i FA-cupen mot lag som spelar i en lägre division

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Ignasi Miqel, Thomas Vermaelen, Nacho Monreal.
Mittfält: Thomas Rosicky, Abou Diaby, Aaron Ramsey.
Anfall: Gervinho, Olivier Giroud, Alex Oxlade-Chamberlain
Avbytare: Vito Mannone, Jack Wilshere, Theo Walcott, Lukas Podolski, Santi Cazorla, Andrey Arsjavin, Per Mertesacker, Francis Coquelin

BLACKBURN ROVERS
Målvakt: Kean
Försvar: Orr, Dann, Hanley, Olsson
Mittfält: Kazim-Richards, Lowe, Murphy, Olsson
Anfall: Rhodes, Campbell
Avbytare: Usai, Pedersen, Rekik, Bentley, Henrique, Dann, Morris, King