Medlemmar: 8817 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger öppnar för Sagna som mittback.

Sagnas insatser imponerar på Wenger

sön 17 feb 2013 kl 13:59

Bacary Sagna fick oväntat vikariera som mittback i bortamatchen mot Sunderland. Den franske managern var efter matchen imponerad av ytterbackens insats på Stadium of Light.

Det var under uppvärmningen i matchen mot Sunderland, som Laurent Koscielny skadade sig och därmed inte kunde medverka i den tuffa drabbningen på Stadium of Light.
I brist på försvarsspelare i matchtruppen, fick den franska ytterbacken Bacary Sagna istället ta ett steg in i banan från sin ordinarie ytterbacksposition.
Ett vågat byte kan tyckas, då Sagna i Arsenal inte tidigare spelat på den centrala försvarspositionen. Resultatet blev lyckat. Sagna gjorde en stark insats och var en av Arsenals bästa spelare.

Arsene Wenger var efter matchen imponerad av den 30-årige fransmannens insats och menade att han nu ytterligare har ett bra alternativ för den centrala försvarspositionen.
- Jag har alltid trott att han skulle kunna spela där en dag, säger Wenger till Arsenal.com.

- Vi har placerat honom i den positionen under vissa träningar. Det han har visat är intressant. Han fick ingen förberedelse, utan blev informerad 10 minuter före matchstart. Han hanterade situationen väldigt bra och det är positivt.

Om Bacary Sagna får chansen i framtiden på den centrala försvarspositionen är oklart, men hur som helst har han bevisat att han är redo om möjligheten kommer.