Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är Arsenal redo för Bayern?

Inför Arsenal v Bayern München

tis 19 feb 2013 kl 16:06

Lukas Podolskis gamla klubb Bayern München kommer på besök i London för första matchen i Champions Leagues åttondelsfinaler.

Det är ett revanschsuget Arsenal som kommer till matchen på tisdag. Förlusten mot Blackburn i FA-cupen innebar att en stor chans till en titel försvann. Tumultet kring klubben är totalt, fler än någonsin förut kräver Wengers avgång. Mitt i allt detta är det då dags att ta sig an Bayern München, timingen kunde minst sagt ha varit bättre.

Bayern München kommer till matchen som klara ligaledare i Tyskland, man har hela 15 poäng ned till tvåan Dortmund. 18 segrar och bara en förlust på 22 matcher är minst sagt imponerande. I helgen avfärdade man enkelt Wolfsburg på bortaplan med 2-0. Laget har endast släppt in sju mål i ligan.

För Lukas Podolski blir det en speciell match. Podolski kom till Bayern som en talangfull 21-åring med drygt 45 mål på 80 matcher för sin moderklubb Köln. Tiden i München blev inte helt lyckad för Podolski, under en säsong var han faktiskt förpassad till B-laget i Tysklands tredje division. Tre år senare lämnade han Bayern och återvände till sitt Köln.

MATCHFAKTA

ARSENAL - BAYERN MÜNCHEN
Tisdag 130219, kl 20.45
Arena: Emirates Stadium
Champions League
TV: TV6

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Är det nåt som ser bra ut inför matchen så är det skadeläget. Samtliga spelare utom Kieran Gibbs är tillgängliga utom Nacho Monreal som i och med sitt spel för Malaga är cup tied.
BAYERN MÜNCHEN: Mittbackarna Holger Badstuber (skada) och Jerome Boateng (avstängning) saknas båda. Även Claudio Pizzarro missar matchen med skada. Javi Martinez väntas dock vara tillbaka.

STATISTIK

Förra årets möte lagen emellan i Premier League resulterade i 15 gjorda mål.
Arsenal är obesegrade i 34 raka matcher i FA-cupen mot lag som spelar i en lägre division.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen.
Mittfält: Mikel Arteta, Jack Wilshere, Aaron Ramsey.
Anfall: Santi Cazorla, Theo Walcott, Lukas Podolski
Avbytare: Vito Mannone, Abou Diaby, Ignasi Miquel, Olivier Giroud, Carl Jenkinson, Gervinho, Alex Oxlade Chamberlain, Francis Coquelin

BAYERN MÜNCHEN
Målvakt: Manuel Neuer
Försvar: Philipp Lahm, Javi Martinez, Dante, David Alaba
Mittfält: Thomas Müller, Luiz Gustavo, Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery
Anfall: Mario Mandzukic
Avbytare: Tom Starke, Arjen Robben, Xherdan Shaquiri, Mario Gomez, Anatoliy Tymoshchuk, Rafinha, Daniel van Buyten