Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Roma jagar Gervinho.

Dagens transfersnack

tis 16 jul 2013 kl 10:00

Transferryktena fortsätter att omgärda Arsenal och på sistone har det snackats mycket om £30m-budet på Luis Suarez, Romas Gervinho-intresse och Cesc Fabregas.

Arsenal-supportrarna är vana vid att Arsenal kopplas samman med en massa olika namn under transferfönstret, men i sommar har namnen varit större än vanligt. Det har bl.a. snackats om Real Madrids Gonzalo Higuain, Barcelonas Cesc Fabregas och Liverpools storstjärna Luis Suarez.
Nu har ryktena blivit allt större kring den sistnämnda spelaren, nämligen skandalspelaren Suarez. Liverpools VD Ian Ayre bekräftade igår att Arsenal lagt ett bud på argentinaren.
- Vi har fått ett bud [på Suarez] av Arsenal som blivit allmänt känt. Vi får in förfrågningar och bud på en massa olika spelare. Vi vill dock behålla alla spelare såvida det inte uppstår en situation där spelaren själv vill bort från klubben och klubben själv inte vill behålla spelaren.
Det ryktas att Arsenal kan komma att höja budet upp till £35 miljoner. Det återstår dock att se om The Gunners vågar att gå så långt.

En spelare som ryktas vara på väg bort är Gervinho. Italienska giganterna Roma sägs ha öppnat med ett bud på €3 miljoner för ivorianen, men skall nu ha höjt budet till €8 miljoner. Arsenal väntas ta ett beslut kring Gervinhos framtid inom de närmsta dagarna.
Utöver det har Manchester United enligt olika källor lagt ett bud på f.d. Arsenal-kaptenen Cesc Fabregas. När Arsenal sålde spanjoren fick man Barcelona att lägga in en klausul som ger Arsenal rätten att köpa loss Cesc Fabregas för ca. £25 miljoner om Fabregas själv vill bort från klubben. Frågan är dock om Arsenal aktiverar den klausulen och om Cesc Fabregas ens vill bort från Barcelona. Olika rykten säger olika saker, men skulle Fabregas vilja eller tvingas bort kommer Arsenal att vara förstavalet enligt spelaren själv.