Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får Szczesny vakta kassen mot Vietnam?

Inför: Vietnam-Arsenal

ons 17 jul 2013 kl 00:00

Imorgon är det dags för Arsenals andra match på Asienturnén. Den första slutade hela 7-0 mot Indonesien. Nu väntar Vietnamns landslag på My Dinh National Stadium.

Arsenal har precis inlett sin försäsongsturné i Asien men man har redan hunnit vara med om mycket och framförallt spelat en match i söndags som var väldigt framgångsrik för laget. Indonesiens All star team besegrades med hela 7-0 och vårt svenska framtidshopp, Kristoffer Olsson fick även han bli målskytt. Direkt efter den matchen reste laget till Hanoi i Vietnam där man nu har bosatt sig och inväntar morgondagens match med flertalet olika aktiviteter.

Under dagen idag (tisdag) så har man bland annat haft en aktivitet med supportrar på spelarnas eget hotell och efter det blev det en lättare träning på morgondagens matcharena som var öppen för supportrar att titta på. Hela 40 000 gooners flockades till den vietnamesiska nationalarenan bara för att se spelarna in action. Precis så var fallet även i Indonesien när man hade öppen träning dagen innan matchen.

Det är svårt att säga vad vi kan förvänta oss av Vietnam som just nu ligger på 145:e plats i FIFA:s världsranking. Matchen imorgon kommer säkerligen få en liknande matchbild som vi såg senast i Indonesien då Arsenal ägde det mesta av spelet och kunde spela ut ett fullständigt chanslöst hemmalag. Förhoppningsvis är motståndet något bättre imorgon så laget får något att mäta sig emot.

Det vi med säkerhet kan säga inför matchen imorgon är att Arsenal själva kommer gå runt på mycket spelare precis som man gjorde i söndags och säkert får flera utav de unga talangerna, däribland Kristoffer Olsson, som presterade riktigt bra och tog för sig senast även chansen nu. Lukasz Fabianski startade matchen i Indonesien och får troligtvis lämna plats åt antingen Wojciech Szczesny eller Damien Martinez imorgon. De enda utespelarna som inte fick speltid senast var Jack Wilshere och Ryo Miyaichi så de får vi säkerligen se i spel.

Onsdagens träningsmatch mot Vietnam visas live på Cmore Fotboll här i Sverige med matchstart 14.00.