Medlemmar: 8777 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Flamini byter Milan mot Arsenal. Igen.

Flamini glad att vara tillbaka

tor 5 sep 2013 kl 23:00

Mathieu Flamini är ett av nyförvärven inför årets säsong. För Arsenals officiella hemsida berättade han om känslan att återigen vara tillbaka i Arsenal efter tiden i AC Milan.

Det var i förra veckan som det blev bekräftat att Flamini skrivit på för Arsenal. Fransmannen var kontraktslös sedan det stod klart att hans förra klubb AC Milan inte hade för avsikt att förlänga avtalet. Debuten gjorde han under söndagen i det heta Londonderbyt mot Tottenham Hotspur hemma på Emirates Stadium, där han bytte av en sjuk Jack Wilshere en bit in i den första halvleken.
Just att få spela mot ärkerivalen är en speciell känsla enligt Flamini.
- Att spela mot Tottenham i ett stort derby är en fin känsla. Det är aldrig enkelt att möta dem men matchen är speciell för klubben, för fansen och även för spelarna. Sedan var det självklart min första match och jag ville visa alla hur engagerad jag är i klubben. Jag hoppas att alla såg att jag gav allt när jag väl äntrade planen.

Enligt Flamini har känslan varit speciell från första stund sedan återkomsten till Arsenal.
- Det känns som att jag aldrig har lämnat klubben. Det finns fortfarande spelare kvar som jag spelat med innan men också personer i ledarstaben. Många människor finns alltjämt kvar och förhållandet med supportrarna är helt otroligt. Jag vill tacka alla för den härliga atmosfären i söndags. Det var grymt.

Flamini tycker att kvalitén i truppen är hög, men även lagsammanhållningen anser han vara väldigt speciell. Just det sistnämnda tror han kan vara avgörande i de stora matcherna.
- Kvalitén är väldigt hög i laget och i klubben. Det är viktigt att ha spelare med god kvalité. Lagsammanhållningen är också väldigt bra. Vi kunde se i söndags att alla hjälpte varandra på planen. Det gör en skillnad i de stora matcherna.