Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Fortsätter Arsenals vinstrad?

Inför: Swansea - Arsenal

lör 28 sep 2013 kl 10:01

Ett formtoppat men skadedrabbat Arsenal åker till Wales och Liberty Stadium för att möta ett annat formtoppat lag - Swansea. Ett möte som nästan alltid garanterar mål och offensiv fotboll.

Ett mer skadedrabbat Arsenal har knappt setts, trots det går man in i den här tuffa matchen som serieledare, åtminstone tills Spurs – Chelsea spelat, möter gör man ett alltid lika spelsuget Swansea med några intressanta nyförvärv som vi lär bekanta oss med i den här matchen.

Swansea kommer inför den här matchen med en rad fina insatser om man bortser från debaclet i ligacupen mot Birmingham vilket får ses som ett fiasko, men tittar vi i ligan så har Swansea haft ett bra facit, detta trots att man redan mött lag som Manchester United, Tottenham och Liverpool varav den sistnämnda stundtals spelade ut Liverpool och förtjänade alla tre poängen. Man kommer senast i ligan från en enkel bortaseger över nykomlingarna Crystal Palace och dessutom stärkta över sin bortaseger mot Valencia i Europa League.

Swansea verkar, efter två förluster i inledningen, vara på gång i ligan och har dessutom inte i närheten av samma jobbiga skadebekymmer som Arsenal. Räkna med ett Swansea som kommer vilja ta tag i matchen från start och lär vilja visa publiken att förlusten och uttåget ur ligacupen mot Birmingham var en engångsföreteelse och att man kan så mycket bättre än så.

Tittar vi på Arsenal så kommer man från en lång match i Birmingham mot West Bromwich, med förlängning och straffar, men glädjande nog för Wenger vilades nästan alla startspelare från den matchen så det bör inte vara någon tendens utav trötthet hos Arsenal-spelarna på lördagskvällen. Tvärtom har de flesta startspelarna vilat ända sedan Stoke-matchen för en vecka sedan.

Trots skadebekymmer lite överallt, Walcott den senaste i raden, så kommer man till start med en stark, samspelt och självförtroenderik startelva. Det enda som kan ställa till det för Arsenal är om man tvingas byta ut någon eller jagar ett kvitteringsmål, då finns det oerhört lite att välja bland på bänken.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL:Här finns redan långtidsskador på Diaby, Podolski och Chamberlain. Andra som ser ut att missa matchen är även Cazorla, Rosicky och Sanogo – tre stycken dock vars comeback sägs vara nära. In på den här listan skriver vi även in Walcott som missar ca en månad efter att ha skadat sig på uppvärmningen mot Stoke för en vecka sedan.

SWANSEA:Nail Taylor är den enda som definitivt missar matchen men även kaptenen, Ashley Williams, som flera gånger om ryktades vara på väg till Arsenal i sommar, kan missa matchen på grund av skada. Annars alla friska och spelklara.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Flamini, Ramsey, Özil.
Anfall: Gnabry, Giroud, Wilshere.

SWANSEA
Målvakt: Vorm.
Försvar: Rangel - Chico - Amat - Davies.
Mittfält: Dyer, Britton, Shelvey, Routledge.
Anfall: Bony.