Medlemmar: 6067 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nacho Monreal ska utmana Kieran Gibbs om platsen som vänsterback.

"Konkurrensen mellan mig och Gibbs är bra"

fre 18 okt 2013 kl 11:43

Vår spanska vänsterback medger att han lider av att sitta på bänken men berättar att hans vänskapliga rivalitet med Kieran Gibbs är bra nyheter för Arsenal.

Monreal har gjort tio framträdanden i år i Arsenal-tröjan men bara två från start. En av dessa starter var mot WBA i ligacupen där han satte en klinisk straff.
Gibbs har tio starter i år och har välförtjänt blivit kallad till engelska landslagstruppen de två senaste samlingarna. Monreal är väldigt imponerad av Kierans start på säsongen men han säger sig vara mer än redo när han får chansen.
- Jag tycker det finns en väldigt bra rivalitet här. Vi båda är väldigt bra fotbollsspelare, vi ger båda 100 procent för laget i både matcher och träning. Om sanningen ska fram så är det tufft för mig att tränaren väljer Kieran framför mig men han spelar en väldigt bra fotboll just nu. Alla matcher han har spelat har han varit bra och laget har varit bra. Jag förstår att man inte ändrar på ett vinnande lag.

- Jag kan bara träna vidare och träna hårdare än någonsin och när jag får chansen ska jag visa tränaren att jag är att räkna med. Just nu kan jag bara titta på från sidan, ja nästan lider från bänken faktiskt. Alla spelare vill spela matcher, det är ju det detta yrket går ut på. Så fort Kieran lättar lite på gasen är jag där och tar tillvara på min chans och fortsätter ösa på.

Att ha två toppklass spelare internationellt är ett angenämt problem för Arsene Wenger och det är just precis så han vill ha det.
Det vet Monreal om och att konkurrensen är absolut nödvändig i en klubb som Arsenal med många matcher varje säsong.
- Självklart är det bra med konkurrens, ju högre nivå desto bättre. Alla blir bättre av konkurrens.
- Målet för de flesta klubbar är att ha två toppklasspelare på varje position. Den som är i bäst form ska spela och den kan inte heller slappna av.
Är man den som inte spelar för tillfället ska man verkligen inte ge upp bara för det, utan kämpa vidare. Din chans kommer.

Så har de spelat

Aston Villa (1-3): Gibbs
Fenerbahce (3-0): Gibbs
Fulham (3-1): Gibbs
Fenerbahce (2-0): Monreal
Tottenham (1-0): Gibbs
Sunderland (3-1): Gibbs
Marseille (2-1): Gibbs
Stoke (3-1): Gibbs
W.B.A (5-4 e str): Monreal
Swansea (2-1): Gibbs
Napoli (2-0): Gibbs
W.B.A (1-1): Gibbs