Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bendtner ser ut att starta kvällens möte mot Chelsea

Wenger: ”Bendtner kan vinna mot supportrarna”

tis 29 okt 2013 kl 09:23

Nicklas Bendtner spelade en stor roll i Arsenals senaste seger i ligacupen mot West Brom. Nu tror Wenger att dansken återigen kan bli viktig i mötet mot Chelsea på Emirates.

Dansken var på väg bort från Arsenal sista dagen på transferfönstret i september, men blev till sist kvar. Arsene Wenger har tidigare förklarat anledningen till att han inte tillät Bendtner lämna klubben. Det berodde på att fransmannen inte lyckades låna Demba Ba från Chelsea under deadline- day. Så i slutändan ville Wenger att Bendtner skulle stanna som back- up till Oliver Giroud.

I dagens möte mot Chelsea i ligacupen ser dansken ut att starta på topp. Om Bendtner fokuserar på rätt saker menar Wenger att han har en bra spelare till sitt förfogande.
- Jag måste säga att Bendtner har svarat på ett positivt sätt den här säsongen och det är vad vi vill att han visar. Jag tror han är mentalt redo. Sedan är han en väldigt bra spelare och om koncentrationen är 100 procent på fotbollen kommer han bli en stor tillgång för oss.

Det har inte stormat kring Bendtner som det gjorde under hans utlåningar till Sunderland och Juventus de två senaste säsongerna. Kanske har han slutligen lagt skandalerna bakom sig en gång för alla?