Medlemmar: 8778 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gnabry firar målet mot Swansea i Wales.

Gnabry: ”Därför valde jag Arsenal”

tis 5 nov 2013 kl 13:08

Han förlängde nyligen sitt avtal med Arsenal. Nu förklarar Serge Gnabry anledningen till varför han från första början valde ”The Gunners” – och hyllar i samma veva Arsene Wenger.

Tyske Gnabry anslöt 2011 från Stuttgart i Bundesliga. Han har sedan dess imponerat i klubbens olika ungdomslag och slutligen tagit sig in i A- truppen. 18- åringen belönades dessutom nyligen med ett nytt kontrakt som sträcker sig flera år framöver. Att förlänga kontraktet med London- klubben var inget svårt beslut för Serge. Tysken trivs bra i klubben och insåg tidigt att hans framtid är i de rätta händerna.
- Jag trivs jättebra i klubben och det var tidigt uppenbart för mig att jag ville stanna. Jag ser min framtid här.

Att han från första början valde Arsenal handlar mycket om Arsene Wenger. Tysken visste att han skulle få chansen om han bara visade upp sin potential.
- Jag visste att Wenger tror på unga spelare och att jag skulle få chansen här. Han pratar mycket med mig och tar mig mot rätt färdriktning.

Nu är det nya kontraktet påskrivet och allt verkar vara frid och fröjd med Gnabry – men han vet samtidigt att det är upp till honom själv att ta chansen för att slå sig in i startelvan på sikt.
- Vad framtiden har att erbjuda är helt upp till hur jag presterar på träningar och matcher.

Mertesacker, Podolski och Özil är de tyskar det pratas mest om i Arsenal. Snart går det möjligtvis att lägga in Serge Gnabry i den skaran av spelare. Den unge tysken har uppenbarligen rätt mentalitet för att bli en viktig kugge i Arsenal på sikt – och med Wenger som tränare finns det flera anledningar att tro att så kan bli fallet.